Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

USB poort functioneert niet

Anoniem
Starbucks
5 antwoorden
 • Hallo allen,

  Ik heb voor het eerst mijn eigen pc in elkaar gezet.
  Alles schijt goed te werken. Alleen de USB poorten werken niet.
  Ik heb op dit moment mijn toetsenbord en mijn muis aangesloten op de USB poorten die direct aan het moederbord zitten. Muis en toetsenbord werken niet.
  Kom dus ook niet verder met de installatie van mijn PC, aangezien 'press any key to continue' moeilijk wordt op deze manier…
  Wie kan mij helpen??

  Alvast bedankt!
 • :o je zal dan ook altijd een bedraadtoetsenbord en muis moeten gebruikenals je zelf je comp gaat bouwen , je kunt nu dus niet inhet bios de juiste instelling makenvoor je usb.
 • [quote:15c9f2b8ec="Starbucks"]Alles schijt goed te werken. [/quote:15c9f2b8ec]Ik hoop dat je de humor van je eigen woorden inziet. :wink:

  De drivers voor je USB poorten worden bij de opstart van je besturingssysteem geladen. Dat moet er eerst op wil je ook maar enig USB apparaat werkend krijgen.

  Zoals de vorige poster al meldde: eerst even een PS2 bordje aansluiten (het ronde stekkertje). Is je besturingssysteem geïnstalleerd dan kun je met een USB tobo'tje verder.
 • [quote:c3b1fa6d41]je zal dan ook altijd een bedraadtoetsenbord en muis moeten gebruiken[/quote:c3b1fa6d41]Waar staat er dat er een draadloos toetsenbord wordt gebruikt dan?
  [quote:c3b1fa6d41]De drivers voor je USB poorten worden bij de opstart van je besturingssysteem geladen[/quote:c3b1fa6d41]Beetje vaag, ik kan gewoon met mijn USB toetsenbord via de DEL knop in mijn bios komen. (ook zonder besturingssysteem) Waarna ik nog nooit een probleem gehad heb om windows te installeren met een USB bord.
  [quote:c3b1fa6d41]Ik heb op dit moment mijn toetsenbord en mijn muis aangesloten op de USB poorten die direct aan het moederbord zitten[/quote:c3b1fa6d41]
  Heb je al een ander usb poort geprobeerd? dus niet de poorten die onder de ps2 aansluitingen zitten, maar een poort die je zelf aangesloten hebt op het mobo.
 • "Beetje vaag, ik kan gewoon met mijn USB toetsenbord via de DEL knop in mijn bios komen"

  En velen dus niet. Stapels voorbeelden daarvan op de diverse forums. Het kan best zijn dat bepaalde mobos zonder USB drivers iets laten doen, maar de USB drivers zitten in de chipsetdrivers gebakken en die zijn zonder OS niet geïnstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.