Vraag & Antwoord

Anoniem
eduard33
11 antwoorden
 • Ik ben opzoek naar een nieuwe koeler voor mijn E8400 processor.

  De boxed koeler die er bij zit (die overgens prima werk doet) daar is 1 van de 4 klikverbindingen kapot. Het bleek zelfs dat er met die 6750 processor 1 verbinding helemaal niet verbonden was en dus al die tijd met een scheefstaande koeler gedraaid heb :? Nu zit het wel door het mobo heen, maar ik geloof nooit dat het voor lange tijd blijft zitten. Het is ook maar een stukje plastic…. maar kan iemand mij uitleggen hoe ik zoiets: http://www.azerty.nl/8-81-1512/cnps7700-cu.html

  op mijn processor krijg? of anders gezegt: hoe ik zoiets aan mijn mobo verbonden krijg?

  Overgens zullen er vast andere koelers zijn, in iedergeval hoeft het geen overbodige luxe te worden. ik overklok niet en met de bijhorende boxed koeler is dat hele ding maar 35 graden.
 • Deze is de helft goedkoper, en koelt waarschijnlijk beter. De bevestiging kun je zien zitten, werkt op dezelfde manier als de boxed koeler. Bij jouw zalman zal het niet veel anders zijn.
  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/81/4566/freezer-7-pro.html

  Zerotherm maakt ook leuke koelers. Wel even nagaan, of ie op je bord past. Bevestiging lijkt wat degelijker, geschroefd in een backplate.

  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/81/12695/cf900.html
  http://www.zerotherm.net/eng/product/CF900.asp
 • Die Zerotherm ziet er wel wat degelijker uit.
  De pennetjes op de Arctic Freezer 7 pro, zijn het zelfde als op de boxed koeler. Die hoef ik dus niet meer.

  Die zalman heb ik ook op mijn backup 939 bord zitten. Die zit ook gewoon met 2 schroeven vast, veel beter. Maar daarom vroeg ik mij af hoe ik zoiets op een 775 krijg :o Maar met die Zerotherm is dat dus opgelost.
 • Zalman levert een zak vol beugeltjes bij, waarmee ie op de diverse sockets kan worden aangepast. Maar inderdaad, deze oplossing van intel verdient geen schoonheidsprijs. Dat was zelfs bij socket478 al tien keer beter.

  Check wel goed, of die zerotherm op je bord past. Er hoeft maar één condensator in de weg te zitten, en je kunt er niks mee.
 • Hoe check ik zoiets? Gewoon bestellen en indien 't niet past even een RMAtje. Overgens lijkt het me geen enkel probleem. die boxed die er nu op zit is volgens mij groter dan die Zerotherm. En dan heb ik nog een boel ruimte over naast mijn huidige koeler.
 • De maten staan wel op de site. Kun je wel even kijken met een liniaal.
 • Misschien dat ik je kan Overtuigen van de Asus Arctic Square….
  Ik heb deze koeler ook, en kan je vertellen dat hij Haast perfect is. (Met Arctic Silver 5 weliswaar)

  Ik heb er een review van geschreven hier op ComputerTotaal!, en op Alternate…. Ik zal ze even voor je opzoeken…

  (EDIT:) Ik zie net dat ze de koeler bij Alternate niet meer verkopen :wink: Hier is in ieder geval de andere
 • Ik ben niet zo snel van iets anders te overtuigen, temeer ik niet overtuigd hoef te worden. Ik hoef geen diepvries koeling en design zal me een worst zijn :D Ik wil alleen geen plastic connections hebben, en daarmee biedt de Zerotherm een goeie uitkomst :wink: Er zullen er vast vele honderden zijn die er aan voldoen… Maar ik moet uitkijken dat ik geen flashbacks ga krijgen naar hoe mijn ex-vriendin schoenen kocht :lol:
 • Vraagje tussendoor… hoe kom je er uberhaupt bij om te upgraden? Die e6750 draait makkelijk op 3 ghz, ook is dat ruim voldoende rekenkrachtop dit moment. Om wat te noemen… op de hoogste details heeft cod4 niet meer dan 2.60 ghz nodig.
 • Ik overklok mijn pc nooit. Ik heb geen zin in al die poeha met koelers enzo… Mijn 8800GTS XXX was niet toereikend voor mijn 22" scherm. En ik kon met een ruime 100,- korting de E8400 en de 4850 overnemen van iemand die het per abuis 2 keer had besteld(harstikke nieuw dus! :D) Anders zou ik het nooit gedaan hebben. Maar achteraf maar goed dus, want het bleek dat mijn processor koeler niet goed zat! en vandaar dit topic, ik hoef dus ook geen overdreven koelende koeler ed. gewoon een simpele koeler met metalen schroefjes.

  En mede omdat mijn zussie om een goeie pc gelegen zit, kan ik nu met die 6750 en die 8800GTS nog een goeie in elkaar schroeven samen met de rest van spullen wat ik nog in mijn bezit heb.

  Edit: Ik speel geen cod4 enzo. ik ben een man van rally :D En ik vraag me af of Dirt niet meer nodig heeft op ultra dan cod4. Ik speel dirt nu op ultra met 1680 res. en gaat prima. Dat kon voorheen dus niet. Toen was ik blij met medium op een 1024 res.
 • Dat is dan toch vreemd want ik haal gewoon 60 fps op ultra:P. Wellicht had je cpu toch last van de ontbrekende koeling.

  edit: nvr mind:P je hebt 2 cpu en 1 goede koeler nu natuurlijk. Op tomshardware stond een keer een grote test. Op internet staan wel vaker tests mbt cpu koelers.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.