Vraag & Antwoord

Anoniem
Repr
6 antwoorden
 • Hoi,

  Ik heb een paar jaar geleden een eigen computer gekregen, en die was toen nog redelijk goed voor games. Maar nu als ik de wat nieuwere games wil spelen, moet ik alles op laag detail spelen, anders draait hij niet goed. Ik heb toen uitgevonden dat mijn processer te laag is (spellen vragen hoger, maar op mysterieuze wijze kan ik ze wel spelen :evil: )

  Mijn processer huidig : AMD Sepron 1.50 Ghz. :oops:
  Op marktplaats heb ik wat rond gezocht, en daar kwam ik een AMD Sepron tegen alleen deze is met 2.20 Ghz kloksnelheid. Voor 30€ nogwel. Kan ik deze gewoon wisselen met mijn andere processor, en gewoon verder gaan met wat ik heb (geen bestanden verdwenen, of computer opnieuw installeren)

  [size=9:26d0db4821]*PS ik ben maar 16 jaar oud, dus zoveel verstand heb ik er niet van. Ik had al wat rond gekeken hier, en jullie stellen behoorlijk lastige vragen over de computers.[/size:26d0db4821]

  Alvast bedankt! 8)
 • Upgraden van (alleen) de processor heeft weinig zin, aangezien de gameprestaties vooral bepaald worden door de grafische kaart (videokaart).

  Een Sempron op 1.5GHz is volgens mij een socket A Sempron 2200+, niet echt moderne architectuur. Ik denk dat al je serieus wilt gaan gamen, je liever uit moet gaan kijken voor een compleet nieuw systeem.

  Heb je echter weinig geld voor de upgrade (budget?), dan kunnen we toch nog kijken of het e.e.a. voor weinig geld mogelijk is. Maar dan moeten we wel meer weten van je systeem, dus in ieder geval ook details over:

  moederbord;
  geheugen;
  videokaart;
  voeding.
 • Ik heb 768mb geheugen en een videokaart van 256mb (Gforce FX 5200). Kweenie waar ik kan zien wat voor voeding en moederbord ik heb. Ik heb niet zo'n heel groot budget, +/- 300€ (gaat erom hoeveel geld ik van m'n ouders van m'n rekening af mag halen)

  Qua gamen vraag ik niet veel. Ik speel spellen als BF2 of C&C3 op het allerlaagste, en zou dat toch minimaal naar medium willen verhogen.

  **EDIT**

  Net gesnuffeld op wat sites voor een nwe computer. Daar klinkt deze computer best aantrekkelijk, niet?

  Behuizing : Cooler Master Elite 330
  Voeding : 350 Watt ATX
  Moederbord : Asus M2A-VM/HDMI
  AMD : AMD Sempron LE-1300
  PC-Geheugen : Kingston ValueRam DDR2 800 Mhz 1Gb
  Harde Schijf : Maxtor DiamondMax 10 80Gb 8Mb (SATAII)
  Videokaart : Asus EAH3450/HTP/512Mb

  Voor 325€. Ik ga dan iets over m'n budget heen, maar ik denk dat m'n vader het wel goed vind dat ik wat geld van m'n spaarrekening haal.

  Dit lijkt me toch een redelijke gamecomputer voor de spellen van tegenwoordig.
 • Dat systeem is eigenlijk ook al achterhaald. Je zult een behoorlijke stap voorwaarts maken maar ik zou als ik jou was doorsparen en een upgrade doen met een fatsoenlijke C2D processor, minimaal 2gb ram geheugen en een nieuwere grafische kaart.

  edit:
  [quote:624c1e5ebe="Simoniem"]*PS ik ben maar 16 jaar oud, dus zoveel verstand heb ik er niet van. Ik had al wat rond gekeken hier, en jullie stellen behoorlijk lastige vragen over de computers.[/quote:624c1e5ebe]
  Dat hangt niet perse van je leeftijd af hoor ;).
 • Dan zal ik alsnog een nieuwe computer moeten kopen, want ik heb 3 geheugen sloten, waar maximaal 512 mb in kan :roll: En met die processor gaat 'et ook niet lukken, denk dat m'n moederbord een beetje…. bagger is.

  Een nwe grafische kaart kan wel, maar ik heb niet zo heel veel geld en ze zijn niet bepaald goedkoop. De kaart die ik nu heb was 70€ en dat vond ik een hoop geld.

  Wat is anders een goedkope gamegrafische kaart?
 • Misschien een XFX 9500GT???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.