Vraag & Antwoord

Anoniem
None
3 antwoorden
  • Ik ben me een beetje informatie aan het verzamelen voor mijn nieuwe computer. Ik wil er in ieder geval FSX goed op kunnen draaien. Grafische kaart heb ik al informatie over. Ik heb alleen nog een vraag over een processor. Wat is beter voor games een Duel Core (of Triple Core bij AMD) of een Quad Core? En kan ik beter Intel of AMD gebruiken voor mijn nieuwe computer? Mijn budget ligt max. op 200 euro voor de processor.
  • intel core duo is prima geschikt voor hetgeen jij ermee wilt doen.

    Quad is leuk als je het ook daadwerkelijk benut… de meeste games ondersteunen gewoon maar 1 core…. sommige dual of meer…. maar op dit moment is core duo meer dan voldoende.
  • games maken zelden tot nooit gebruik van meerdere cores, en vrijwel altijd van hogere frequencies. je kan dus het beste kiezen voor een Intel met zulk hoog mogelijke frequencies (intel is gewoon beter clock-per-clock). met een budget van 200 euro voor een cpu kom je uit op een Core2Duo 8400-8500-8600. Allemaal super cpu's. welke je wilt hangt af van hoe veel je wilt betalen. ze zitten allemaal onder of net boven de 200 euro grens, maar hoe snellere cpu, hoe meer je betaalt in verhouding. zelf zou ik nog altijd gaan voor de E8400 tenzij ik voor een super overclock zou gaan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.