Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Dustfilter in Antec 900

Anoniem
None
24 antwoorden
 • Hallo mede-forumgenoten !

  Ik vind dat mijn Antec 900 veel te veel stof aantrekt. Binnen een paar maanden zit hij alweer onder het stof :? Vreselijk irritant. Ik kwam dus op het idee om een paar dustfilters te kopen, namelijk deze :

  http://http://www.azerty.nl/8-283-33451/alumino-fan-filter.html

  Mijn vraag is nu : Zal dit passen voor de voorste 2 120 mm fans? Ik heb maar een paar mm speling, dus ik ben er niet 100% zeker van dat het mooi allemaal past. Heeft misschien iemand hier ervaring mee, of weet het toevallig?

  En nu ik toch een nieuw topic start, weet iemand ook of je daar je Leds doorheen kan zien?

  MVG
 • Je kunt zelf ook een filter maken van een nylonkous. Werkt voorzover ik weet perfect.
 • Maar bevalt de kast je verder goed ? Ik ben namelijk van plan deze te kopen voor gamen / game pc. Of raad je me eerder een andere kast aan onder 100 euro ? :P
 • Ik heb zwarte panty aan de binnenkant van m'n kast (bij de paneelroosters) en zie de ledjes van m'n geheugen zelfs nog. :lol: Eens in de zoveel tijd maak ik ze schoon of vervang ze.
 • [quote:af80591cb1="Catwoman"]Maar bevalt de kast je verder goed ? Ik ben namelijk van plan deze te kopen voor gamen / game pc. Of raad je me eerder een andere kast aan onder 100 euro ? :P[/quote:af80591cb1]
  Jazeker ! Het is gewoon een degelijke goedkope kast. Hij blijft ook vrij koel en redelijk stil. Ik heb momenteel de Top 200 mm uitgeschakeld en ik kan met gemak Farcry 2 op Extra High spelen. Totaal geen problemen qua temperatuur.

  Hier nog enkele reviews :

  http://www.gamevillage.nl/showthread.php?t=164437
  http://www.hexus.net/content/item.php?item=7507
  http://www.overclockersclub.com/reviews/antec_900/

  [quote:af80591cb1="Rebel"]Ik heb zwarte panty aan de binnenkant van m'n kast (bij de paneelroosters) en zie de ledjes van m'n geheugen zelfs nog. Eens in de zoveel tijd maak ik ze schoon of vervang ze.[/quote:af80591cb1] Dan denk ik dat ik dat ook maar ga doen. Zal een grappig zicht zijn, kom ik in de winkel voor een panty :o :lol:
 • In een knutsel opwelling ooit eens een roostertje met een kous gemaakt samen met maat van me. Probleem is dat die kous toch wel een hoop airflow tegen gaat. Wellicht is een professionele dustfilter daar wat beter voor geschikt.
 • Neem je toch een netkous? ;-) maar elk filter houdt lucht tegen. Ik heb zelf al eens gedacht aan een hvac filter. Kun je wel los krijgen tbv. stofzuigers. Maar nog niet uitgeprobeerd dus.
 • ok maar ik had fan even los aangesloten op een spanningsbron, kous ervoor, en waar eerst een papiertje nog vrolijk wegwaaide gebeurde er niks meer:P. Maar idd zit er natuurlijk ook verschil in welk type:).

  Niemand ervaring met die professionele dingen? Ze zijn iig niet duur.
 • Maar waar heb je de kast staan ? Op een stoffige plek onder bureau ?
  Of gewoon op je bureau :p
 • Onder mijn bureau maar geloof niet dat hij veel minder stoffig zou worden boven mijn bureau (erop wil ik overigens ruimte hebben om te werken dus daar zijn geen kasten welkom:P).

  Normaal is een beetje stof ook nie zo'n ramp alleen bij mijn nieuwste pc zijn de koelribben van de cpu koeler heel erg dicht op elkaar geplaatst (1 a 2 mm) dus daar blijft alles vrolijk tussenhangen en is er met moeite uit te krijgen…:P. Ook iets om op te letten bij de keuze van de koeler dus;).
 • Zal dat ook zo zijn bij de Zalman 9700 Led ? :)
  http://azerty.nl/0-81-11881/zalman-cnps-9700-led—koeler-.html
 • En heb jij deze nog gekocht ? http://azerty.nl/0-283-33452/alumino-fan-filter.html , want die lijken me opzich heel handig :)
 • Kijk eens in mijn sig welke koeler ik heb :D, ik heb de NT (nvidia editie) maar komt op hetzelfde neer:P. Wel goed ding hoor lekker silent. Geloof dat de Hypzer Z600 oid nu de beste koeler is…

  En nee heb nog geen zin gehad om voor 4 euro 8 euro verzendkosten te betalen voor iets wat wellicht niet werkt of past:P. Azerty zit echt in the middle of nowhere:S.
 • Maakt de kast niet te veel herrie, aangezien er toch behoorlijk wat fans in zitten/kunnen? :P
 • Ik heb dezelfde kast ook, en ik moet zeggen dat ik er wel redelijk tevreden over ben. Het aanzuigen van het stof is inderdaad een groot probleem. Wat ik verder ook een groot nadeel vind is dat de kabels niet op een fatsoenlijke manier weg te werken zijn. Het blijft eignelijk altijd wel een kabelzooit, zonder dat je zelf in je kast gaat zagen, boren etc. Maar ik moet zeggen dat ie er wel goed uitziet. (Alhoewel dat na een jaar ook gaat vervelen…. 8) )
 • [quote:8d557dfbf2="Catwoman"]Maakt de kast niet te veel herrie, aangezien er toch behoorlijk wat fans in zitten/kunnen? :P[/quote:8d557dfbf2]
  Maakt zeker veel herrie die antec 900… ding is helemaal van plastic en zo'n 20cm fan is duur te vervangen… Ga hem maar eens in het echt bekijken, beetje een goedkoop kastje. Zitten wel 3 standen op de fans maar die moet je dan handmatig met een plastic knopje omzetten:S:S. Was ook niet zon fan van de indeelmogelijkheden die ik heb gezien. Er zijn veel geschiktere kasten dan de 900 te koop.

  Bijvoorbeeld mijn NZXT Zero is juist veel beter silent omdat hij vrij gesloten is (en van alluminium is, dus ook heel licht) en 7 fans low RPM 12cm fans zijn. Geruchten zijn dat het omgelabelde scyte fans zijn. Oftewel die hoor je niet ook al leg je je oor ernaast. Er zit 1 80mm fan bij die heb ik zelf vervangen en aangesloten op een fancontroller dus ook die hoor je niet:). Deze kast is wel wat duurder met zijn 130 euro (maar dat is incl alle fans).
  Coolermaster heeft ook leuke kasten, antec heeft ook nog wat stille dingen die ook koel zijn en er goed uitzien (Performance One bijv maar die is met 200 euro erg duur). Thermaltake heeft ook wat aardige dingen maar persoonlijk vind ik die stijl niet zo mooi.
 • [quote:92888bfc82="sdk"]
  Maakt zeker veel herrie die antec 900… ding is helemaal van plastic en zo'n 20cm fan is duur te vervangen… Ga hem maar eens in het echt bekijken, beetje een goedkoop kastje. Zitten wel 3 standen op de fans maar die moet je dan handmatig met een plastic knopje omzetten:S:S. Was ook niet zon fan van de indeelmogelijkheden die ik heb gezien. Er zijn veel geschiktere kasten dan de 900 te koop.

  Bijvoorbeeld mijn NZXT Zero is juist veel beter silent omdat hij vrij gesloten is (en van alluminium is, dus ook heel licht) en 7 fans low RPM 12cm fans zijn. Geruchten zijn dat het omgelabelde scyte fans zijn. Oftewel die hoor je niet ook al leg je je oor ernaast. Er zit 1 80mm fan bij die heb ik zelf vervangen en aangesloten op een fancontroller dus ook die hoor je niet:). Deze kast is wel wat duurder met zijn 130 euro (maar dat is incl alle fans).
  Coolermaster heeft ook leuke kasten, antec heeft ook nog wat stille dingen die ook koel zijn en er goed uitzien (Performance One bijv maar die is met 200 euro erg duur). Thermaltake heeft ook wat aardige dingen maar persoonlijk vind ik die stijl niet zo mooi.[/quote:92888bfc82]

  Hier hebben we al eerder een discussie over gehad, toen was ik het ook al niet met je eens. De antec 900 is wel stil, en nog koel ook.

  En verander jij om het uur de standen van je fans?
 • Betekend dat dat ik er niks meer over mag zeggen? Dacht het niet… blijft een plastic kast en dat kan iedereen zelf bekijken. Als je plastic mooit vind dan is het vast je ding maar voor de mensen die, zoals ik, plastic kasten een beetje nep vinden; hij is van plastic.

  Het is heel menselijk dat als je iets koopt je het niet leuk vind om te horen dat je eigenlijk een miskoop hebt gedaan maar ga andere mensen daar niet mee lastig vallen…. Je hebt je kast genoemd, iedereen kan opzoeken wat hij daarvan vind. Het was al lang duidelijk dat jij het wel een goede kast vind.

  Ik kom met een alternatief en dat moet ik zelf weten of ik met dat alternatief kom, daar heb ik jou gelukkig niet voor nodig. Plastic blijft plastic dan kan je lullen wat je wilt maar het blijft plastic…

  Je opmerking helpt helemaal niemand… ik zie het nut niet in van het melden dat jij het daar al eerder mee oneens was. Iedereen kan zelf de kast in de winkel bekijken en een keuze maken. Ik help met het maken van een geinformeerde keuze…

  Bjorn 3d antec 900
  [quote:c3072490a0]Pros:
  + Excellent cooling
  + Use of only 120mm and larger, quieter fans
  + Generally quiet operation at lower RPM settings
  + Lighter steel construction
  + Good to excellent airflow dynamics
  + Nice mat black finish that is resistant to fingerprints
  + Optional middle and side mounted 120mm fan mounts
  + Excellent design of front metal mesh panels


  Cons:
  - Installation isn't the breeze it used to be
  - No dust/particulate matter filtration
  - Poor hard drive cage design with middle fan usage
  - Very loud at higher RPM settings
  - Lacks removable motherboard tray
  - Lower PSU mount while sturdy makes for poor wiring management
  - Priced a bit high

  [b:c3072490a0]Final Score: 7 out of 10.[/b:c3072490a0]
  [/quote:c3072490a0]

  Bjorn 3d nzxt zero
  [quote:c3072490a0]
  For all the great features and the ability to provide a quiet cooling case, NZXT's Zero will recieve a [b:c3072490a0]8.5 out of 10 score [/b:c3072490a0](good) won our Seal of Approval.

  Pros:

  + Quiet
  + Tool-less installation
  + Light weight
  + Great cooling: seven 120 mm and one 80 mm fans
  + HD Audio and AC’97
  + Ample front connectors: 2 USB 2.0, 1 firewire, headphone and MIC
  + All the fans and accessories are included
  + Front cover

  Cons:
  - Front panel cover doesn’t stay all the way open at 90 degrees
  - The side panel is a little weak/thin
  - Problem with longer PSU
  - No fan filter on some of the fans (most notably the top one)
  - No cover for the front connectors


  [/quote:c3072490a0]

  http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=982&pageID=2711
  http://www.bjorn3d.com/read_pf.php?cID=996

  Blijkbaar is het voor Nhubrechtse nodig om er op in te gaan, laten we dat maar doen dan.

  De kast is niet stil:
  [quote:c3072490a0]Decibel:[b:c3072490a0]Antec® 900 High 58
  Medium 50
  Low 46 [/b:c3072490a0]
  Lian Li® G70 High 50
  Medium 46
  Low 42
  Antec® SOLO High 46
  Medium 44
  Low 40
  [/quote:c3072490a0]

  De kast is niet super koel:
  [quote:c3072490a0]
  merk Idle/ Load
  Antec® 900 High 46 68
  Medium 48 73
  Low 50 75
  Lian Li® G70 High 48 70
  Medium 51 74
  Low 52 76
  [/quote:c3072490a0]

  verder is de kast erg krap:
  http://www.bjorn3d.com/Material/revimages/case/antec_900/finished_view3.jpg

  Als we even naar dit plaatje kijken:
  http://www.bjorn3d.com/Material/revimages/case/antec_900/case_main_ext.jpg
  -voorkant geheel open
  -Zijkant plastic, en open gaas
  -bovenkant volledig van plastic (kan gaan resoneren)
  -bovenkant fan ook weer open (hele grove mesh, en geen mogelijkheid voor filter)
 • [quote:7fcda79b7b="sdk"]Betekend dat dat ik er niks meer over mag zeggen? Dacht het niet… blijft een plastic kast en dat kan iedereen zelf bekijken. Als je plastic mooit vind dan is het vast je ding maar voor de mensen die, zoals ik, plastic kasten een beetje nep vinden; hij is van plastic.

  Ik kom met een alternatief en dat moet ik zelf weten of ik met dat alternatief kom, daar heb ik jou gelukkig niet voor nodig.[/quote:7fcda79b7b]

  Het ligt er maar net aan wat je plastic vind. De kast is gewoon van staal, alleen de bovenkant, en het "raampje" zijn van plastic. Zo'n ramp vind ik dit niet. :D

  Natuurlijk mag je er nog wel wat over zeggen, ik vond je reactie juist erg verhelderend, want deze kas heeft echt niet alleen maar positieve kanten.

  [size=9:7fcda79b7b]En laten we nu verder a.u.b. geen ruzie met elkaar gaan maken.[/size:7fcda79b7b]
 • [quote:f092c04ef7="Japie III"][quote:f092c04ef7="sdk"]Betekend dat dat ik er niks meer over mag zeggen? Dacht het niet… blijft een plastic kast en dat kan iedereen zelf bekijken. Als je plastic mooit vind dan is het vast je ding maar voor de mensen die, zoals ik, plastic kasten een beetje nep vinden; hij is van plastic.

  Ik kom met een alternatief en dat moet ik zelf weten of ik met dat alternatief kom, daar heb ik jou gelukkig niet voor nodig.[/quote:f092c04ef7]


  Dus hij heeft nooit een punt gehad en is er zelfs door een moderator opgewezen dat hij fout zat… en dan moet het nu weer even worden gemeld dat het al besproken is en wat ik zeg onjuist is… laten we zo niet met elkaar om gaan op het forum…

  Het ligt er maar net aan wat je plastic vind. De kast is gewoon van staal, alleen de bovenkant, en het "raampje" zijn van plastic. Zo'n ramp vind ik dit niet. :D

  Natuurlijk mag je er nog wel wat over zeggen, ik vond je reactie juist erg verhelderend, want deze kas heeft echt niet alleen maar positieve kanten.

  [size=9:f092c04ef7]En laten we nu verder a.u.b. geen ruzie met elkaar gaan maken.[/size:f092c04ef7][/quote:f092c04ef7]

  Het probleem is dat dit is waar hij naar refereert:
  [quote:f092c04ef7]gerben
  Moderator


  Geregistreerd op: 14-7-1999
  Berichten: 25167
  Woonplaats: Grunn
  Geplaatst: 22 sep 2008 15:11 Onderwerp:

  ——————————————————————————–

  We zouden het toch vriendelijk houden? Je kunt het met elkaar oneens zijn, zonder de ander af te katten. Een mening van een ander heeft net zoveel bestaansrecht als de jouwe.
  _________________
  If it ain't broke, don't fix it.

  Naar boven


  NHubregtse
  Ouwe rot


  Geregistreerd op: 20-3-2008
  Berichten: 982

  Geplaatst: 22 sep 2008 15:24 Onderwerp:

  ——————————————————————————–

  gerben schreef:
  We zouden het toch vriendelijk houden? Je kunt het met elkaar oneens zijn, zonder de ander af te katten. Een mening van een ander heeft net zoveel bestaansrecht als de jouwe.


  [b:f092c04ef7]Excuses… Post Deels Aangepast….[/b:f092c04ef7]
  _________________
  Wil degene die mijn fiets gejat heeft ook even mijn krantenwijk overnemen?
  Asus Maximus Formula, E8400, 2 GB OCZ, 9800 GTX Black Edition, Antec 900, 3x 120 mm , 1x 200 mm Fan. [/quote:f092c04ef7]
  En dan gaan we nu weer zo beginnen??? Niks geleert dus blijkbaar:s. Wordt echt moe van dat onnodige conflict opgezoek… is elke keer hetzelfde liedje.

  Ontopic:
  Probleem met die 900 is dat hij zo open als ik weet niet wat is. Kijk naar de voorkant, zijkant, en de bovenkant. Overal zitten gaten. Dat kan dus niet stil zijn. Je gaat je HD en je grafische kaart gegarandeerd horen. Aangezien ik niet in een afkraak bui was leek het me niet nodig dit expliciet te vermelden; iedereen die mijn advies volgt en even in de winkel gaat kijken zal daar achter komen. Helaas schijnt dit niet normaal mogelijk te zijn zonder verwijzing naar een meningsverschil… Waarbij overigens ik nooit Hubrechtse gelijk heb gegeven… zijn argumenten waren niet al te sterk. Stil is een relatief begrip wat nogal subjectief is… stiller is wel objectief vast gesteld. De meeste kasten zijn stiller dan de 900 dat is een feit. Daar valt weinig over te discussieren gezien de gebruikte materialen en open structuur.

  Ik heb in mn vorige post 2 reviews van dezelfde site geplaats. Dan kan iedereen deze bekijken en zelf zijn conclusie trekken. Geen kast is perfect maar de antec 900 is behalve dat feit verder ook geen super kast. Ik zeg ook niet dat iedereen de NZXT Zero moet kopen, wat die is nu eenmaal te duur voor de gemiddelde gebruiker. Maar zoals eerder gezegd er zijn minstens 3 betere kasten in de prijsklasse van de antec 900. Antec Performance One is nog mooier maar met zijn 200 euro is dat helemaal even slikken.[

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.