Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

wat is dit (mobo aansluiting)

Anoniem
Repr
7 antwoorden
 • Ik voel een beetje dom dat ik dit hier moet vragen maar….
  iik vroeg mij af wat de onderstaande aansluiting op mijn mobo is. :oops: :oops:

  [img:fc0d23f946]http://home.planet.nl/~spijk382/mobo.jpg[/img:fc0d23f946]

  lijkt me een AGP aansluiting, maar aangezien er al 2 PCI e 16x aansluitingen inzitten vraag ik me af waarom er een AGP aansluiting zit en niet een extra PCI waarvan er maar 3 zijn, of een derde PCI e 16x (voor 3xSLI)

  will het gewoon zeker weten. :D

  (Het is een door DELL aagepast mobo, kan dus niet online het mobo opzoeken)
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/PCI-Express

  Lijkt mij een PCI-e X4.
 • aha dat zou kunnen. Ik dacht eigenlijk al dat het geen AGP was, maar ik kon niets anders bedenken. Ik ben eigenlijk bekend met de PCI 1x en PCI 16x die het alletwee in ieder geval niet zijn.

  Wat moet je eigenlijk met zo'n poort ? mischien een idee om daar een video kaartje in te stoppen zodat ik 2 monitoren en SLI kan gebruiken?

  Heb nu SLI uit staan en op iedere kaart een monitor, maar afgezien van Flicht simulator X gebruik ik maar 1 scherm voor grafisch zware apps.
 • Voor dat slotje heb je geen videokaarten. Wellicht voor een netwerk kaartje ofzo of in de toekomst geluidskaarten. Eigenlijk heb ik zelf nog nooit een stukje hardware gezien wat in zo'n slotje past.
 • Er zijn intussen wel diverse kaarten verkrijgbaar. Een x-fi geluidskaart van creative, diverse sata/raid controllers, SSD's, en zelfs een videokaartje. De meeste insteekkaarten zijn echter nog pci, dus de overgang zal nog wel een tijdje duren.
 • het ziet er uit als een open pci-e 4x slot. de achterkant is open zodat je ook kaarten met een volledige pci-e aansluiting er in kan doen. in theorie dus ook een videokaart die dan op 1/4 vermogen werkt. in praktijk….tja…geen idee
 • [quote:96299ea228]het ziet er uit als een open pci-e 4x slot. de achterkant is open zodat je ook kaarten met een volledige pci-e aansluiting er in kan doen. in theorie dus ook een videokaart die dan op 1/4 vermogen werkt. in praktijk….tja…geen idee[/quote:96299ea228]

  lol dan werkt een 512 mb kaart als een 128 mb kaart (simpel gezegt) ? :roll:

  maargoed ik voel me in ieder geval minder dam aangezien het klaarblijkelijk (nog) geen veel gebruikte standaard is. :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.