Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

2e SATA HDD aansluiten

Anoniem
kappy
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb in me pc een SATA schijf zitten van 250 gig, en ik heb nu een nieuwe 320 gig SATA schrijf gekocht die ik erbij wil prikken. Ik had al op internet gevonden hoe ik dat moet aansluiten etc. Maar moet ik dan nog wat veranderen in het BIOS? En het mooist zou zijn als die 2 schijven bij elkaar worden gezien als 1 grote schijf. Is daar een mogelijkheid voor? Ik wil mijn data die op me oude 250 gig schijf staat wel behouden.

  Ik heb op dit moment op mijn oude schijf wel een dualboot staan van vista en xp. Die oude schijf is ingedeeld in 2 partities, een C en D partitie. Nu wil ik dat die nieuwe schijf gewoon bij de C partitie wordt gevoegd.

  Ik hoop dat jullie me kunnen helpen,

  Kappy
 • Een sata schijf kun je aansluiten, zou automatisch herkend moeten worden. In windows schijfbeheer de schijf formatteren. Twee schijven als 1 laten werken, dat is raid. Dit moet je bios ondersteunen. Ik neem aan dat je bekend bent met de risico's. Je kunt de schijf niet aan c: toevoegen.
 • Bedankt voor de info. En nee, ik ben niet bekend met de risico's van raid, maar ik weet wel ongeveer wat het is. Als ik het jou zo hoor zeggen is het denkik niet echt verstandig voor mij om dat te gaan gebruiken. :P Dan maak ik wel gewoon een apparte schijfnaam bij voor die schijf.

  Maar moet ik de nieuwe schijf perse eerst formateren? Kan ik hem niet gewoon aansluiten en gebruiken?
 • Normaliter is een nieuwe schijf ongeformatteerd. Je zult hem dus in verkenner/explorer niet eens zien.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.