Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

2e harde schijf valt weg na paar minuten

Anoniem
nvdvijver
4 antwoorden
  • :( Ik heb kortgeleden een tweede harde schijf (SATA) geplaatst die ik als opstartschijf ben gaan gebruiken, met daarop Vista Home Premium geinstalleerd. De oorspronkelijke opstartschijf heb ik geformatteerd. Als ik mijn computer opstart (heb in de BIOS geregeld dat de 'Vista HP' schijf de bootable disk is) dan zie ik direct na de opstart nog wel die tweede harde schijf. Na een paar minuutjes staat mijn computer dan ineens een kort poosje helemaal vast, en daarna is de oorspronkelijke harde schijf verdwenen. In de Bios herkent de pc hem wel, maar ze staan tevens allebei als master ingesteld.
    Wat is het probleem hier? Moet ik soms de stekkertjes omwisselen? Of de bios updaten? Het zijn allebei grote schijven (300 - 350 GB) Ik wil die eerste schijf graag als backup-ruimte gaan gebruiken. Helluppie!
  • Bootschijf kun je het beste op de eerste SATA poort zetten en deze ook in de bootsequence als eerste zetten, boot eerst met alleen die schijf, sluit hem af en zet dan de andere erbij.

    Overigens hebben SATA schijven geen master of slave settings, rare melding in de bios is dat meestal.
  • Superzz! :lol: Maar eh.. de eerste SATA aansluiting, is dat de bovenste? Ik heb de stekkertjes er nog niet uitgehaald, beetje eng :oops: , maar weet dat er in totaal drie stekkers zitten: ééntje van de dvd-rw, eentje van de 'te verwijderen' schijf, en eentje van de opstartschijf. Kan ik dat zonder risico omgooien?
  • Staat er meestal wel bij, SATA 0 of 1 voor de eerste en die stekkertjes kun je makkelijk omgooien, pak anders de manual er even bij.

    Maare, begin alleen met de bootschijf en start eerst op zonder die andere.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.