Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

GPU-temperaturen bijhouden

Ik heb een 4870x2 en deze maakt wel beetje lawaai maar dat is 45 decibel, dat is ruim zachter dan een normaal gesprek. Dat is 65 db. Een speaker op de dansvloer van een discotheek is 100 db.

Anoniem
stee0036
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort een nieuwe pc en nu ben ik bezig om die fan van mijn HD4870 maar eens af te stellen want dat ding maakt op 100% een enorme herrie. Nu vroeg ik me af is er eigenlijk een programma die de temperaturen ervan kan bijhouden en netjes neerzetten in een grafiek. Ik heb het al gegoogled etc. maar kon niet echt iets vinden wat de temps ook bijhield.

  Patrick
 • In de drivers van ATI kan je de fanspeed zelf aanpassen. Met gpu-z kan je een hoop dingen zien van je grafische kaart(oa ook de temperatuur).
 • Rivatuner doet dit werk voor mij. Kun je vanalles bij houden van de Graka en houdt het ook bij in een grafiek.
 • Oke, bedankt! ik deed het al via het ATI CCC en met gpu-z maar dan kon k het nooit zien tijdens het gamen enzo. dus dan ga ik jouw programma eens testen mirage want dan kan ik mooi die grafiek aflezen.
 • Maar was het niet zo dat rivatuner niet werkte met alle hd48xx versies?
 • Met GPU-Z kan je loggen en de temps bekijken in het log file naderhand. Tijdens het gamen de boel in de gaten houden is zowiezo niet zo algemeen of je moet een 2e monitor hebben.
  Verder zou ik de videokaart zichzelf lekker laten regelen, ze mogen erg warm worden en dat is ook geen probleem.
  100% is gewoon niet te doen :lol:
 • Ik heb hem nu als ik aan het internetten ben etc. op 35, aan het gamen op 45, en als ik hem met gwoon laat downloaden en zelf weg ben op 25. Ik kan dit vrij makkelijk regelen via de hotkeys die ik heb opgegeven bij het CCC en het werkt vrij handig.
 • Heb hem op automatisch staan. Ook doordat je hem niet onder de 20% krijgt. Soms draait het fannetje maar op 8%. Op 45% moet wel oppassen dat je geen gehoorschade oploopt :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.