Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

advies voor moederbord, grafische kaart, geheugen en cpu

Anoniem
Repr
17 antwoorden
 • hallo, ik ben al in het bezit van een
  -grafische kaart: 8800gt
  -ram geheugen: Corsair twinx 2x 1024mb 800 mhz
  -moederbord: asus m2npv-vm
  -processor: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor 3800+

  wat ik op het moment van plan ben te vervangen
  -moederbord: Gigabyte GA-EP45C-DS3R (ik wil zoiezo ddr2/ddr3 tegelijk)
  -processor: intel e8500

  nu de vraag is dit een goede keuze en wat zijn mijn overclock mogelijkheden. ik wil namelijk mijn videokaart en de nieuwe processor gaan overclocken. als je nog specificaties van mijn hardware die ik al heb nodig heb dan moet je eht maar vragen.

  alvast bedankt ;)
 • Ik zie niet in waarom je een bord met ddr2/ddr3 zult nemen. Ik denk dat je het beter bij ddr2 kunt houden aangezien je je huidige ddr2 geheugen wilt gebruiken. Daar komt nog bij dat ddr2 geheugen op dit moment ook goedkoper is.

  Dat Gigabyte moederbord ondersteunt socket 775 processoren. Wil je in de toekomst upgraden dan zit weer aan een nieuw moederbord vast aangezien de Core i7 processoren socket 1366 zijn. Op dat moment zou ik dan ook ddr3 geheugen aanschaffen.

  Als er voor het socket 775 platform geen snellere processoren worden gemaakt zie ik het nu van ddr3 niet in.
 • Er past ook een 6000+ in je huidige moederbord. Dat is ook al een hele verbetering. Kun je het eerst ook eens een jaar mee aankijken.
 • ik ben nog niet echt oud en verdien dus ook niet echt veel.
  ik moet een beetje toekomst gericht kijken en eigelijk zo goedkoop mogelijk.

  dus om een cpu voor een jaar te kopen , ik weet niet of ik daarmee wat geld bespaar
 • als je toekomstgericht een aankoop wilt doen zou ik het bij AMD houden aangezien je makkelijker een future-proof en goedkoop AMD-compatibel moederbord kan kopen dan een future-proof INTEL-compatibel moederbord.

  Zoals rolla al zei zou je al snel weer een nieuw INTEL-compatibel moederbord moeten kopen in de toekomst wanneer je er nu ook één koopt(omdat je het waarschijnlijk niet te duur wilt hebben) ivm de 1366 socket.

  Intel heeft erg goede OC mogelijkheden, maar AMD heeft bijvoorbeeld de Black Edition processoren waarbij het al iets gemakkelijker is om te overclocken. Je kunt nu een relatief goedkoop moederbord aanschaffen dat al compatibel is met een phenom II voor in de toekomst.
 • Als je nu een 6000+ in je huidige bord steekt, is dat toch een veel goedkopere oplossing? 300 vs 80 euro. En met een E8500 kun je ook beslist geen vijf jaar vooruit. DDR3 is verder zinloos bij een E8500.
 • het moederbord moet zoiezo verwisseld worden, ik heb al een fulltower bestelt (diablo twincase black) en daar past volgens mij geen micro atx in (wat ik nu heb) dus ik moet wel overstappen naar een normaal atx formaat

  andere opties voor het moederbord kan ( ddr3/ddr2 of alleen ddr2 en je moet er goed mee kunnen overclocken)

  ik denk dat de intel e8500 nu wel een goede keus is maar andere tips mogen gegeven worden natuurlijk.

  ik wil deze hardware behouden totdat ik van het middelbaar ga ( ongeveer 2 tot 3 jaar ,als het meezit natuurlijk :P, moet het wel meegaan)

  bedankt voor de reacties tot nu toe!
 • Microatx past zonder problemen in een atx kast.
  Overklokken van geheugen is weinig zinvol, aangezien geheugenbandbreedte geen bottleneck is.
 • met overclocken had ik het over het moederbord, dat je er goed mee de cpu en grafische kaart mee kan overclocken

  verder moeten er 2 pata aansluitingen opzitten want anders moet ik nieuwe hd of cd/dvd drive kopen
 • ik ga mijn dvd writer vervangen door dezelfde alleen dan met sata aansluiting waardoor ik mar 1 ide slot nodig heb  cpu neem ik toch de e8500

  en ik kan door nu mar 1 ide slot nodig te hebben uit meer mobo's kiezen en heb nu staan de MSI P45-8D Memory Lover. volgens een review kan je met standaard koeler de cpu op 4 ghz krijgen en dat wilde ik ook

  ik koop dit pas over 2 weken ofzo dus mocht je nog adviezen hebben kan je die geven.

  ik denk dat ik hier wel 2.5 jaar mee kan doen en tegen die tijd verdien ik ook meer, dus qua prijs zal het dan geen groot probleem zijn
 • Ik zou toch eerder de Gigabyte nemen tegenover de MSI.
  De Gigabyte klokt VEEL beter over dan de MSI variant. Begrijp me niet verkeerd, MSI klokt fijn over (de wat uitgebreidere mobo's), maar Gigabyte doet het toch beter. Ik zweer bij mijn gigabyte !!
 • wat zijn dan de voordelen van het gigabyte mobo boven het msi.

  msi heeft meer sloten en is beter over te clocken heb ik in reviews gelezen

  de gigabyte heeft beperkte overclockmogelijkheden heb ik ook gelezen
 • gigabyte, msi, asus. je kan er van uitgaan dat elk redelijk bord (tussen de 100 en 120 euro) redelijk overklokt met je E8500. elk heeft zo zn voordelen.

  over overclocken. als eerse is een overclock van je videokaart volledig onafhankelijk van je moederbord maar uitsluitend van je kaart. een 8800GT is redelijk over te klokken

  voor het moederbord: als eerste, overclocken zorgt hoe dan ook dat je cpu korter mee gaat. afhankelijk van hoe hoog de overclock is hoe veel het scheelt. verder heb je een erg goede cooler nodig voor een overclock die je continue wilt gebruiken. ook moet je bedenken dat het verschil tussen een standaard E8500 en een overgeclockde E8500 niet zo gigantisch is. het is een leuke extra maar zal je cpu niet langer mee doen gaan.

  wat ik je aan zou raden:
  een goedkoop moederbord met DDR2. neem een P5Q van asus of een GigaByte GA-EP43-DS3L. vergeet het overclocken want praktisch nut heeft het niet, zeker niet als je bedenkt dat een non-stock cooler ook nog geld kost, en een echt redelijk overclock bord met een P35/45 chipset net zo goed. neem er verder een E8400 bij. het verschil in prijs tussen een E8400 en E8500 is niet veel, maar het prestatieverschil nog minder.
  kijk dan hoe veel geld je hebt en koop er voor40 euro een 2x2GB geheugen set bij.

  ben je een jaar verder dan kan je een paar dingen doen. misschien wordt 8GB geheugen al echt nuttig. waarschijnlijk niet, maar de extra 4GB kost dan nog steeds niks
  je kan een Q9550 ofzo in zetten. de corei5 en 7 zijn dan vollop in roulatie en de oude core2 processoren zullen in prijs dalen. dit is leuk als quadcores eindelijk eens echt nuttig worden
  of het beste idee: vervang je 8800GT door een radeon 5000 serie of een GTX300 serie. beide zullen dan uit zijn en directx11 worden. en hoe dan ook een stuk sneller dan wat je hebt. als je je videokaart elke 1-2 jaar upgrade kan een pc heel lang mee gaan, zeker 2-3 jaar.
 • hoelang gaat een naar 4 ghz overgeclockte e8500/e8400 mee? met een scythe mugen 2.

  ik heb xp 32 bits dus ik kan max 3 gb.

  als windows 7 uit is ga ik die nemen. mar dat duurt nog een jaartje
 • naar 4ghz? lang genoeg. als ik jou was zou ik een E8400 naar 3.6ghz klokken. dan kan je gewoon pc6400 geheugen nemen.

  en ja, je kan slechts iets meer dan 3GB geheugen gebruiken met 32bits. maar ik zou alsnog voor een 4GB set gaan.
 • kan ik geen pc6400 als hij naar 4 ghz overgeclockt is dan?

  en ik neem aan dat pc6400 het geheugen is wat ik nu heb

  heb corsair twinx 2x 1024 mb 800 mhz
 • Je kan niet zeggen dat je gaat overklokken naar 4 ghz ofzo.. sommige processors laten zich nog niet eens 200mhz overklokken… en sommige knallen zo door naar de 4 of meer ghz

  Mijn q6600 haalt de 3,6ghz prima.. maar er zijn zat q6600 die niet eens de 2,8 halen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.