Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Harde schijf klonen

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe hdd gekocht en ik wil mijn bestaande windows installatie 1 op 1 klonen. Ik heb mijn nieuwe hdd geplaatst in mijn pc en geformatteerd. Ik wil acronis true image gebruiken voor het klonen. Alleen ben ik bang dat na de reboot mijn tweede schijf niet wordt gebruikt om windows te starten. Situatie:

  1 Oude Sata HDD (Secondary Master)
  2 Nieuwe Sata HDD (Secondary Slave)

  Na het klonen wil ik uiteraard dat hij gaat booten vanaf mijn nieuwe hdd. Dit zijn mijn vragen:


  [list:e09ab911fc]Regelt Acronis dit? [/list:u:e09ab911fc]
  [list:e09ab911fc]Zoniet, kan ik dit gewoon via mijn bios aanpassen?[/list:u:e09ab911fc]
  [list:e09ab911fc]Ik hoef toch niet met jumpers te werken om de master-slave volgorde te veranderen[/list:u:e09ab911fc]

  De windowsinstallatie is een drukke server op kantoortijden, dus ik kan me het niet permitteren om dit fout te laten gaan. Ik heb eerder al een probleem gehad met de MBR en de foutmelding NTLDR ontbreekt. Alvast bedankt!!!
 • Gewoon de bootvolgorde aanpassen in je bios. Je kunt de oude schijf ook fysiek loskoppelen, om zeker te zijn dat het allemaal goed werkt. Hou wel in de gaten dat je bij voorkeur moet booten van primary master. Niet alle pc's willen booten van secundery en/of slave.
 • Hdd klonen en daarna de boot sequence aanpassen in de bios. Ik heb het gedaan en was enorm simpel. Zoveel zorgen om niks. Vreemd is wel dat win2003 continu fouten weergeeft over processen die abrupt worden beeindigd. Dit kan geen toeval zijn, als ik de boot-sequence weer wijzig, is er niets aan de hand.
 • Dan zou ik de nieuwe schijf maar een testen.
  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
 • Als de schijf is gekloond dien je eerst op te starten met de nieuwe schijf zonder de oude erin en aan de eerste sata poort., dat al gedaan?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.