Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Dual core of quad core..?

Anoniem
tomvdlee
3 antwoorden
 • Hallo,

  Mijn oude PIV 2,4 Ghz systeem is aan vervanging toe, dus daarom ben ik op zoek naar iets nieuws..
  Ik heb nu een offerte van een systeem dat is gebaseerd op een Intel Core 2 Quad Q9300, 500GB hd en een ASUS VGA GF9600GT kaart. Echter de prijs van dat systeem is enigszins boven mijn begroting..
  De winkelier heeft als alternatief een Dual Core systeem, met 320 GB hd en een ASUS 9500GT VGA kaart, wat ongeveer 250 euro in prijs scheelt..
  Ik draai voor het merendeel kantoorapplicaties (Office 2007) en voor foto's gebruik ik Paint Shop Pro Photo X2. DVD's maken doe ik niet, maar een filmpje monteren doe ik wel eens…Ik kan slecht beoordelen wat nu het beste is en of ik later spijt zou krijgen van deze "bezuiniging"…Wat is nu wijsheid?…..
 • videomontage en photoshop maken beide goed gebruik van de quadcore. als dit erg belangrijke dingen zijn is het dus misschien wel een goed idee voor de quadcore te gaan. je kan dan misschien beter op andere dingen bezuinigen. ik weet niet of het mogelijk is maar volgens mij heb je bv geen 9600GT nodig. hier kan je 70 euro op korten. ik neem aan dat de dualcore een erg laag geklokte is want anders zou het prijs verschil niet zo groot zijn. misschien overleggen over het trage systeem met een quadcore? andere winkel proberen?
 • Geef anders eens je budget op, anders wordt het stereospirisme.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.