Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

BIOS is onbestuurbaar geworden.

Anoniem
piacevole
3 antwoorden
 • Situatie:
  PC : aangeschaft in 2004, tot nu toe gedraaid zonder problemen.
  Besturingssysteem : WindowsXP5.1 (Build 2600) ServicePack 3.
  Processor : AMD Sempron 2400+.
  Moederbord : ASROCK K7S41GX.
  BIOS : AT/AT Compatible | 08/20/04 | AMI Int –1000 (versie 1.90)


  Probleem:
  Mijn BIOS is onbestuurbaar geworden. Als ik bij het opstarten van mijn computer op F2 druk wordt de BIOS wel geopend, maar niet met het “Main”-venster maar met het “Security”-venster.
  Dit is al niet “normaal” lijkt mij, maar bovendien is er niets mee te beginnen. Het programma reageert in het geheel niet meer op de besturingstoetsen die zijn aangegeven in de balk onderaan het scherm. Ik kan alleen maar met de Escape-toets het programma weer verlaten.
  De computer start overigens wel op, echter zonder “Boot”-wachtwoord terwijl ik dat er ongeveer anderhalf jaar geleden wel in gezet heb en het ook al die tijd goed gewerkt heeft tot ongeveer een maand geleden. Toen heb ik een externe harde schijf aangeschaft en aangesloten ( via een USB-poort) op mijn systeem. Bij de eerste keer opstarten van het systeem, na aansluiting van die externe harde schijf, liep het systeem onmiddellijk vast tijdens het op starten.
  De opstartprocedure bleef “hangen” in de fase vlak vóór het moment dat de vraag om het “Boot”-wachtwoord gesteld zou moeten worden. Ik heb toen het systeem uitgezet en de harde schijf weer verwijderd. Daarna het systeem weer aangezet. Het systeem startte toen weer op, echter zonder te vragen naar het “Boot”-wachtwoord. Sinds dit voorval is de BIOS niet meer bestuurbaar.
  De externe harde schijf sluit ik tegenwoordig pas aan nadat de computer is opgestart. Dit gaat goed en de schijf is dan normaal te gebruiken.

  Vraag:
  Wat kan ik doen om de BIOS weer normaal te laten functioneren?

  Hoop dat u mij kunt helpen.
  Met vriendelijke groeten,
  Tristan Koomen.
 • van bios weet ik niet veel moet ik zeggen, maar wat je zou kunnen doen is je bios updaten jij hebt versie 1.9 terwijl nu inmiddels 2.6 uit is.

  updates zijn hier te vinden: http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=K7S41GX

  Het is misschien rigureus, wellicht dat er anderen zijn die een makkelijkere oplossing weten.
 • Wat voor toetsenbord en muis heb je er aan hangen USB of PS/2. Dit kan ook het probleem zijn. probeer eens met een oud toetsenbord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.