Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Bios "Flashen"

Anoniem
Lange Pier
4 antwoorden
 • Dit moederbord heeft "CrashFree BIOS 3" hiermee kan je weer het BIOS terugzetten. Heb je ook al eens geprobeerd om je BIOS te resetten met de CLRTC Jumper?
  Kijk eens in je handleiding waar deze zit en hoe je anders het CrashFree BIOS kan gebruiken.
  Op de site van Asus kan je gewoon de BIOS downloaden en ook de BIOS update utility. Ik vind het het beste om een BIOS te updaten via een USB stick of een floppy.
 • Jippie. Bios Flashen. Doe ik wel "even".

  Ik had een Moederbord ([b:74c167db34]Asus P5B ACPI[/b:74c167db34]), met een verouderde BIOS (anders zou mijn grafische kaart niet goed functioneren). Dus ik wat googelen. Uiteindelijk kwam ik uit op de ASUS Update Utility, wat het mogelijk maakt om, wanneer Windows aangemeld is, via het internet de Bios te upgraden. Maar natuurlijk niet de Manual lezen :roll: . Ik dus op een paar knopjes geduwd: Ja hoor, doe maar die versie (ik had de BIOS versie 1002 geflasht i.p.v. de versie die ik nodig had, 0806). Geïnstalleerd, opnieuw opgestart, en het eerste ERROR-schermpje verscheen: OVERCLAKING FAILED. Dan maar de default settings.

  Doorgaan, niks aan het handje. Maar mijn Kaart werkt nog steeds niet en de ASUSUpdate staat nu te huilen dat hij de BIOS-gegevens niet kan lezen.

  Nu weet ik wel dat je de Bios van ASUS ook kunt upgraden met een ROM-bestandje. Via de BIOS zelf. De vraag nu is: Waar haal ik die vandaan? De website van ASUS verleent ze niet.

  Ik kan géén ATIWinFlash gebruiken. En ook ASUSUpdate niet, en een Opstartdiskette maken ook niet. :x Als jullie tóch een goed idee hebben hiervoor, zou ik graag een bericht ontvangen.
 • En welk moederbord is het precies?
  Een P5B ACPI bestaat niet, wel een dikke 20 uitvoeringen van de P5B.

  In de manual staat overigens hoe je dat via de bios zelf doet en de rom file is gewoon te downloaden.

  http://support.asus.com/download/Download.aspx?SLanguage=en-us
 • Het klopt dat je een BIOS kunt downloaden via de website, maar niet in de vorm van een ROM-bestand. Ik had nog nooit van CashFree gehoord, ik zal het uitproberen. Bedankt!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.