Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

CPU te warm?

Kan totaal niet, ik heb een Q6600 en wneer ik deze na lang gamen bekijk is hij max 50°C eens wrd hij 55°C toen ik hele dag gamede met Verwarmign aan. [Stock Cooler] Ik zou eens de Cooler eraf doen , pasta afkuisen, nieuwe pasta erop & terug op steken en maken dat hij goed vast zit.

Anoniem
DefQoN
5 antwoorden
 • Ik heb een Intel Q6600 CPU op mijn Asus P5KPL moederbord.
  Ik heb niets overklokt. Er zit de standaard Intel koeler op.
  Als ik met Everest kijk naar de CPU temperatuur dan staat deze bij normaal gebruik, wat typen en internetten gemiddeld op 57 graden.
  Is dit te warm?
  De systeemkast is van normaal formaat met een extra fan erin.
  Ik heb nergens last van maar kan ook nergens op internet vinden wat normaal is voor de CPU. O ja ik heb ook al eens gekeken wat de temperatuur doet als ik alleen het bios start, dat maakt niet zo gek veel uit. Gemiddeld zit ie dan zo rond de 55 graden.
  Wie kan mij uitsluitsel geven over de temperatuur.

  Greetings 2UALL

  Munchy
 • Nog even wat extra informatie:
  Wat me opvalt is dat als ik de PC opstart en gelijk naar het Bios ga om de temperatuur te controleren deze al start bij 49 graden.
  Dit kan toch niet, de PC staat op een zolderkamer zonder verwarming. Ik schat dat het op deze kamer een graad of 18 is. Wel jammer dat ik tot nog toe geen reactie heb gehad. Is er dan niemand met een vergelijkbare processor en standaard koeler die even wil kijken wat de temperatuur bij hem doet bij opstart of na normaal gebruik?

  Greetings 2UALL

  Munchy
 • Het is een redelijk normale temperatuur. Je kan proberen de marge van de foutmelding te vergroten. In je BIOS kan je vaak de temperatuur wanneer er een melding moet komen ophogen.
 • Ligt eraan wat je allemaal op je computer draait..

  Zolang die gewoon blijft functioneren.. moet jij je geen zorgen maken.. om hem een beetje af te koelen kan je bijv. een andere cpu koeler aanschaffen.. de airflow in je kast vebeteren ( dus indien nodig een extra fan plaatsen ).

  Succes!..

  En trouwens, niet iedereen is 24/7 op forum om je vraag gelijk te beantwoorden.. kan meestal wel tot 2 uur of meer duren.!
 • Ik heb ook een Q6600 @ 2.6. De temp blijft mooi rond de 40 graden hangen, me de standaard intel koeler.

  Misschien nog een extra fan bij plaatsen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.