Vraag & Antwoord

9 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik denk dat mijn koeling te weinig koelt voor mijn pc op dit moment. Soms schakelt hij ineens uit als ik een spel aan het spelen ben of als ik een aantal programma's aan heb staan. Ook krijg ik regelmatig de melding dat mijn harddisk te warm word. Nou heb ik vorige week mijn hele pc stof vrij gemaakt dus harddisks eruit stofvrij gemaakt met een busje perslucht mijn moederbord en videokaart schoon gemaakt en ik heb mijn koeler eruit gehaald en met een stofdoek helemaal schoon gemaakt. Nu maakt hij wel minder lawaai maar het word nog steeds naar mijn idee te warm. Heb hem net een half uurtje uit gehad nadat hij vanaf een uur of 15.00 vandaag heeft aangestaan en na dat half uur was het koelblok van mijn processor nog warm toen ik hem aanraakte. Er zit wel een kap over dat koelblok dat vanaf mijn koeler. Kan dit de reden zijn dat het in de rest van de kast zo heet word? Verder heb ik trouwens ook nog een videokaart een Ati Radeon X1650 pro maar deze is actief gekoelt. Verder heb ik alleen een geluidskaart 4 geheugen blokjes, 2 harddisks en 2 dvd branders. Is het volgends jullie rendabel om een nieuwe koeling te kopen en zo ja welke zou ik dan nemen?

  Alvast bedankt
 • probeer de temperaturen eerst eens te meten met bv speedfan of everest.

  De pc heeft het eerder toch goed gedaan of niet?
 • Ja,maar ik heb er 3 maanden terug een nieuwe videokaart ingezet (actief gekoeld) en sindsdien zijn de temperaturen hoger en naar mijn idee te hoog. De temperaturen van de C schijf is in rust 37 graden en van mijn andere schijf ook in rust 36 graden. Verder krijg ik uit zowel Speedfan als Everest geen temperaturen of fan snelheden te zien
 • Je GPU ventileert zijn koellucht waarschijnlijk in de kast. Daardoor loopt de temp in de kast hoog op en wordt alles warmer. Monteer een (extra) fan om de luchtcirculatie in de kast te verbeteren.
 • [quote:de6ab0cb1d="Just_kevin"]Ja,maar ik heb er 3 maanden terug een nieuwe videokaart ingezet (actief gekoeld) en sindsdien zijn de temperaturen hoger en naar mijn idee te hoog. De temperaturen van de C schijf is in rust 37 graden en van mijn andere schijf ook in rust 36 graden. Verder krijg ik uit zowel Speedfan als Everest geen temperaturen of fan snelheden te zien[/quote:de6ab0cb1d]

  Niet? Hoe weet je dan dat de temperaturen hoger liggen? welk moederbord heb je?

  Test het eens lekker ouderwets; kast open en een flinke ventilator er tegenaan zetten…
 • Omdat ik hem eens in maand open maak om te kijken of alles nog op zijn plek zit en even de koelers stofvrij maak en dan gelijk de temperatuur voel. Ook schakelt hij vaak uit. Verder heb ik een Dell OptiplexGX270 moederbord met een AGP videokaart en 1 fan. Maar er kan voor zover ik zie maar 1 fan in want zie verder geen ruimte. Heeft het ook geen nut om er een processor koeler op te zetten i.p.v. het heatblok wat er nu op zit.
 • In mijn draad is te lezen dat die dingen van ATI erg warm worden (tijdens gamen en video kijken 80 graden) en dat kunnen ze hebben. Het probleem is de warmte afvoer, deze blijft waarschijnlijk in je kast hangen waardoor je processor zich koelt met warme lucht en als beveiliging slaat hij af bij een kritische waarde (75 graden meestal).

  Het toverwoord is niet een extra ventilator maar airflow. We moeten de processor voorzien van koele lucht en de warme lucht van je videokaart afvoeren buiten de kast. Dus minimaal 2 ventilatoren en goed afstellen.
 • Dus ik zou bijvoorbeeld deze op mijn processor kunnen zetten: http://www.mycom.nl/Products/View/170376.aspx en dan nog zo eentje http://www.mycom.nl/Products/View/Cooler%20Master%20Case%20Fan%2080x80/98870.aspx en dan naast mijn huidige fan?
 • Misschien is het ook zinnig om naast een fan die zo hoog mogelijk in de kast zit ook de warmte geleidingspasta eens te vervangen en wel zodanig dat er maar een heel klein beetje gebruikt wordt.
  Eventuele dikke warmtegeleidings stikkers verwijderen en spaarzaam door pasta vervangen, de zachte witte pasta kan men het dunst aanbrengen en is ook het goedkoopst.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.