Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Opgelost :Vista 64 bit & sata driver Hitachi 640 sata II

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Ik probeer om op mijn nieuwe pc Windows Vista 64 bit te installeren. Alles gaat goed totdat hij tijdens de setup bestanden wil gaan uitpakken. Daarna een foutcode.

  Als ik de 32 bit versie van Vista installeer gaat het wel goed. Ik vermoed dus een probleem met de sata II driver. Die kun je laden tijdens de setup.

  Wie o wie is hier ook tegenaan gelopen, en weet welke 64 bit driver ik nodig hebt voor de installatie ? Op de bijgeleverde cd's staan alleen raid drivers.

  Gr Karel,

  [b:9a663400fb]Edit: ik heb de orginele dvd geprobeerd te kopieeren met alcohol 120 % en die gaf diverse lees fouten. Dit is ook hoogstwaarschijnlijk de reden waarom hij niet wil installeren.
  Ik ga nu met een andere Vista 64 bit versie installeren en daarna mijn serie nummer erin voeren. Er zijn daar tegenwoordig handige tool voor.

  Bedankt allemaal voor jullie reactieś ! Ik dacht meteen moeilijk terwijl de oplossing vrij simpel was !

  Gr Karel,[/b:9a663400fb]
 • SATA ll bestaat helemaal niet, die naam wordt alleen gebruikt voor de promotie en een SATA ll driver dus ook niet.

  Als in de bios de SATA controller op AHCI mode staat dien je de SATA driver te installeren, op IDE modus zal de schijf gewoon worden gezien.
 • lijkt me eerder iets mis met je vista DVD. SATA 2 heeft geen drivers nodig, alleen RAID gebruikt drivers
 • Het is een orginele dvd ! Je ziet er niets aan (geen krasjes etc) en hij is twee weken oud. Ik heb ooit eens gelezen dat op dit soort orginele dvd strenge controle plaats vindt.

  Maar het kan natuurlijk altijd ! Ik zal eens kijken of ik de dvd kan kopieeren naar de hd. En als dat goed gaat een kopie ervan maken. Wie weet.

  Gr Karel,

  [quote:735670501c="Repr"]lijkt me eerder iets mis met je vista DVD. SATA 2 heeft geen drivers nodig, alleen RAID gebruikt drivers[/quote:735670501c]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.