Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

overhittingsprobleem?/virus?

Anoniem
Anjo
3 antwoorden
 • situatie:
  pc van april 2007. intel c2d6300, intel p5l 1394, 2gb ddr2 geheugen, windows vista, nvidea 7300.

  probleem:
  na een 5-10 tal minuten valt soms alleen beeld weg( geen signaal geeft scherm aan), of de pc start helemaal opnieuw op(vanzelf), na dat hij opnieuw is opgestart, gebeurt dit weer maar dan sneller. En daarna nog eens maar dan start hij al opnieuw op voordat hij volledig opgestart is. Na een aantal keer moet ik terug de bios instellen omdat hij blijkbaar niet meer op kan starten( omdat bios gereset is). Bij opstarten in veilige modus heb ik hetzelfde probleem.
  deze problemen zijn pas opgetreden de laatste week maar in de weken ervoor had ik problemen met geluid dat haperde, en pc die heel af en toe zelf opnieuw opstartte, maar geen idee of dit gerelateerd is.

  oorzaken?
  1) software probleem/virus: door een of andere onzinnige vista fout, systeemherstel bood geen oplossing. Een virus? Ondanks dat ik norton heb staan waar ik geregeld mee scan? En zou niet weten waar zo een virus opeens vandaan moet komen.
  2) overhitting videokaart/moederbord: doordat koelsysteem niet meer werkt op een van beide, wordt het te warm en start hij opnieuw op? werkt dat zo? ik vermoed dat het het moederbord is omdat pc helemaal opnieuw opstart. Is er een manier waarop ik dit kan testen?Heb nu niet meteen nog een pc staan waar ik alles even in kan overzetten. Zit er meer dan twee jaar garantie op?

  Iemand enig idee wat dit kan zijn?
  Bedankt!
 • Als t een hitte probleem is kun je de kappen eens verwijderen en er evt een tafelventilator voor zetten.
  Laat HJT en MBAM eens scannen( uitleg in forum Privacy en Beveiliging)
  suc6 anjo
 • ik heb de windows memory diagnostics tool gedaan en die zegt dat er hardware problemen zijn. Maar geld dit dan alleen voor de geheugenmodules? Of kan het andere hardware zijn die kapot is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.