Vraag & Antwoord

Anoniem
InternEd
5 antwoorden
 • Nou zoals de naam al zegt ben ik van plan om een moederbord te maken maar dan vanuit niks zeg maar.
  Ben flink bezig geweest om een PCB schema van een moederbord te vinden maar kwam steeds blanco uit als iemand hier op het forum enig idee heeft hoe zoon ontwerp eruit zou moeten komen te zien zou dat fantastisch zijn.

  Voor als mensen afvragen waarom ik dit wil is:
  Zit al een poos met een plan in mijn hoofd om een micro computer te maken zeg maar net als een pda maar dan naar mijn wensen en doen.
  maar hier heb ik dus een moederbord nodig en aangezien de meest kant en klare moederborden al gelijk zo groot uitvallen moet ik er dus zelf een maken die binnen het systeem past zeg maar formaatje psp.

  Bij voorbaat dank
 • Over welke fabrieken heb je beschikking? :lol:

  Edit: Even serieus, die techniek is zo geavanceerd, dat lukt je niet met huis, tuin & keukengereedschap & wat condensatortjes :P
 • http://commons.wikimedia.org/wiki/File:VIA_Mini-ITX_Form_Factor_Comparison.jpg
  Hoe groot, of in dit geval hoe klein moet hij zijn.

  Er is vast wel software voor de layout, schema en waarde berekeningen voor te vinden maar zet het maar uit je hoofd, een doorgemetaliseerd dubbelzijdig printplaatje is voor een amateur vrijwel niet te doen en dan nog de mkm onderdelen, die zullen ook nog wel verkrijgbaar zijn maar om die netjes te solderen is handmatig vrijwel uitgesloten.

  Leuk idee maar niet nagedacht over hoe of wat.
 • het maken van een werkend x86 compliant moederbord is onmogelijk. de chips die je nodig heb zijn niet voor particulieren te koop, moderne moederborden gebruiken 3-6 lagen op elke PCB en hebben daar machines van miljoenen voor, en de verbindingen over en weer zijn kleiner dan je met het blote oog kan zien.

  zoek gewoon een mini ITX bordje wat aan je wensen voldoet
 • [quote:59c49734fa="Repr"] moderne moederborden gebruiken 3-6 lagen op elke PCB [/quote:59c49734fa]
  Klopt 100%, omdat cpu's en chipset-IC's zoveel pootjes hebben, is een een printplaat zonder meerdere lagen uitgesloten .
  Zonder de daarvoor benodigde machines kan je er als amateur niet aan beginnen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.