Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Problemen met accu & afsluiten laptop

Anoniem
evajaja
4 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een aantal kleine probleempjes met mijn laptop, waarvan ik vermoed dat ze wel eens met elkaar samen zouden kunnen hangen. Het gaat om een MSI ex620 met Windows XP erop. De problemen:

  - Als de accu leeg is, gaat de laptop ineens vanzelf uit. Hij geeft dus geen waarschuwing in de zin van "pas op, uw laptop gaat zo uitvallen".
  - Sowieso staat er helemaal geen batterij-icoontje in de balk rechts onderin. Wel zie ik een stekkertje ("on AC power";), maar het vreemde is dat dit stekker-icoontje blijft staan als ik de stekker eruit trek en hij dus op de accu draait.
  - Als ik de laptop afsluit via Windows, moet ik zelf nog op de uitknop drukken voordat hij echt uit staat. Met andere woorden, hij sluit niet vanzelf af.
  - De stand-by optie van Windows lijkt uitgeschakeld. Als ik naar "turn off computer" ga, kan ik de computer wel afsluiten of herstarten, maar het stand-by logo is lichter van kleur en daarmee niet te gebruiken.

  Zoals ik al zei, het zou me niet verbazen als deze problemen met elkaar samenhangen. Ik heb echter geen idee wat ik hier aan kan doen, terwijl deze kleine dingen me steeds meer beginnen te irriteren. Ik hoop dan ook dat iemand me een tip kan geven.

  Alvast hartelijk bedankt voor het meedenken!

  Groeten, Eva
 • Om het automatisch uitschakelen weer aan te zetten kun je het volgende proberen.
  Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud > Energiebeheer.
  tabblad: APM, selecteer: Ondersteuning voor Geavanceerd energiebeer (APM) inschakelen.

  De standby knop en het automatisch uitschakelen hangt wel samen, dat andere hoeft niet per se.

  Bij energiebeheer is het ook mogelijk om de waarschuwingen te beheren, zie tabblad waarschuwingen. Hier kun je instellen wanneer je een waarschuwing krijgt als de batterij leeg is. Wat wel kan, is dat je accu wat slechter is geworden en de batterij snel leeg is, dan komt de melding ook niet altijd naar voren omdat dit te snel is.
 • Naar aanleiding van een thread van iemand anders heb ik al eens gezocht naar APM, maar ik kan het niet vinden. Als ik ga naar Performance and maintenance > Power options (ik neem aan dat dat Energiebeheer is), dan krijg ik alleen de tabbladen Power Schemes, Advanced, Hibernate en UPS. Ook binnen die tabbladen zie ik nergens iets van APM staan.

  Ook kan ik daar niet vinden hoe ik de waarschuwingen kan beheren. Terwijl ik dat volgens mij op mijn oude laptop wel op die plaats kon. Sowieso kan ik ook daar niet zien hoe vol/leeg mijn batterij is (wat op mijn oude laptop - ook met Windows XP - zeker wel kon).

  Dat de batterij slecht is geworden lijkt me stug, aangezien ik deze laptop pas ongeveer een maand in gebruik heb.
 • Staat er op de meegeleverde CD met drivers geen battery management software? Dan huidige software deinstalleren, herstarten en opnieuw installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.