Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Systeem van 800 euro. Goed?

Anoniem
outlaw99
18 antwoorden
 • Ik heb het volgende voor een vriend samengesteld:
  Klik - Azerty

  Mijn vraag (uiteraard), Mis ik dingen?
  Kabeltjes bijvoorbeeld, krijg ik die meegeleverd met bijv. 't moederbord/hdisks etc.?

  En fans. Die heb ik vast nog nodig. Kan iemand van jullie mij vertellen welke 't best/stilst zijn. Ook voor de processor (of zit daar al 'n standaard bij?)

  Alvast bedankt!

  Torrentus

  PS: Voeding genoeg? :)
 • je hebt inderdaad fans nodig want de kast is zonder fans staat er bij de details.
  Processor heeft een fan (boxed).

  Zoiets moet volgens mij prima zijn:
  http://azerty.nl/8-1088-56046/arctic-cooling-fan-12l-ventila.html

  Kabels zitten er als het goed is gewoon bij.
 • 2 stuks neem ik aan dan? :)
 • En je voeding is ruim genoeg. Van wat ik heb gelezen is het zo dat de 5870 nog minder verbruikt dan de 4890, en ongeveer gelijk is aan een hd 4870 (die heb ik) en voor mijn systeem (met ongeveer zelfde processor) is 500w al genoeg
 • Geen commentaar bij je componenten.. al vind ik sommige onderdelen te duur omdat ze te nieuw zijn… maar kwalitatief goed systeem ..
  alléén zou ik de kast vervangen door b.v. dit:

  http://azerty.nl/8-1047-33476/antec-sonata-iii-500-eu-mini.html

  de kast die je hebt uitgezocht is een beetje té budget…. de Antec heeft bovendien een zeer goede 500 watt voeding dus dan kun je de voeding laten vervallen…

  boutjes moertjes draadjes stickertjes… als je een compleet systeem koopt zoals jouw samenstelling zul je voorlopig geen tekort meer kennen… (zeker als je een antec kast koopt… daar zit genoeg bij…)

  succes ! 8)
 • Ik zie er niet bij staan wat voor voeding het is. Dus kun je ook de aansluitingen niet weten, zoals pci express, sata enz.
 • [quote:c42287b1f5="outlaw99"]Geen commentaar bij je componenten.. al vind ik sommige onderdelen te duur omdat ze te nieuw zijn… maar kwalitatief goed systeem ..
  alléén zou ik de kast vervangen door b.v. dit:

  http://azerty.nl/8-1047-33476/antec-sonata-iii-500-eu-mini.html

  de kast die je hebt uitgezocht is een beetje té budget…. de Antec heeft bovendien een zeer goede 500 watt voeding dus dan kun je de voeding laten vervallen…

  boutjes moertjes draadjes stickertjes… als je een compleet systeem koopt zoals jouw samenstelling zul je voorlopig geen tekort meer kennen… (zeker als je een antec kast koopt… daar zit genoeg bij…)

  succes ! 8)[/quote:c42287b1f5]

  de 5870 gaat niet passen in die kast ! plus te weinig airflow (no matter how many fans you install) in deze kast te realiseren !
 • Ik heb met deze antec al minimaal een stuk of 10 systemen gebouwd…. en alle mogelijke aansluitingen zijn in ruime mate aanwezig bij deze voeding-kast… het voordeel is ook dat hij muisstil is….. een budgetkast is van veel dunner materiaal gemaakt en zodoende meestal vrij rumoerig….

  met een extra 12 cm in het front (vind ik persoonlijk niet echt nodig) en de 12cm aan de achterkant heb je méér dan genoeg airflow…

  krijg je géén spijt van…

  maar ik geef toe de ninehundred en twelve hundred kasten van Antec zijn nóg beter.. maar ik probeerde met dit voorstel ook een beetje binnen het budget van topicstarter te blijven van ong 120 euro voor voeding plus kast… de voorgestelde budgetkast vind ik iets té min…

  de harddisks zitten dwars in de kast wat héél praktisch is… en die videokaart gaat er mede daardoor dus wèl in volgens mij….
 • Als je de OCZ voeding wilt behouden, kijk dan eens naar de Coolermaster CM690 kast, ruim, degelijk en veel opties voor cablemanagement en koeling.

  http://azerty.nl/0-1044-42465/cooler-master-cm-690-midtowe.html

  De kast die outlaw voorstelt is ook geen slechte keus, degelijke kast met degelijke voeding voor het geld.
 • Klik - Azerty (2).
  Dankjewel voor de tip van die geweldige kast. En hij ziet er nog goed uit ook!

  Heb hem opgenomen in 't overzicht. Ga er van uit dat alles zo goed is dan?
  En dat de videokaart erin past?

  Alvast heel erg bedankt voor alle tips.
  Torrentus

  Ps. Geheugen past op 't moederbord hè? :P
 • je hoeft maar één 12 cm fan te kopen… die achterste zit namelijk standaard al in de kast…. mét snelheidsregelaar…

  Ik heb op het internet gezocht naar de maten van de videokaart. de fabrikant geeft aan dat de kaart 11 inch lang is. dat is volgens mij zo'n 28 cm… dus dat moet passen in een kast met een totale diepte van 46,3 cm…. (een full-size atx bord is volgens mij 9,6 inch (24,5 cm) en die passen er ook ruim in; de kaart steekt dan een cm of drie uit ?)
  dankzij de 12 cm intake vin aan de voorkant zuigt ie genoeg frisse lucht voor de intake openingen van de 5870 videokaart… met een beetje geluk zitten ze mooi in elkaars verlengde met de harde schijven er tussen die met een front vin ook nog eens extra goed gekoeld worden…
  (met bouwen goed opletten dat die lucht-intakes vrij blijven van kabeltjes e.d.)
  Je kunt je verwarming uitzetten want deze kaart blaast ècht hete lucht uit aan de achterkant !! óók daar dus de tip om kabeltjes er niet vóór te hangen… géén kaart dus om in meubeltje in te bouwen waar de achterkant dicht zit… gaat zo stinken op den duur…


  Laat nog maar eens iets horen als je hem draaiend hebt…!

  succes met bouwen…


  nog even wat leuke links

  http://www.futurelooks.com/antec-sonata-iii-mid-tower-case-review/
  http://www.futurelooks.com/antec-sonata-iii-mid-tower-case-review/
  http://www.antec.com/Believe_it/product.php?id=MTA3NQ==

  nb:
  Als je nog honderd euro over hebt zou ik gaan voor de ninehundred met een losse voeding…. want dan ben je ècht goed bezig…
  http://azerty.nl/0-1043-11889/antec-nine-hundred-towermode.html
 • 1 inch= 2,54 cm (dacht ik, of 2,56) 2,54 x 11= idd 27,94 cm. En aangezien er weinig ruimte is door de vele poorten van de 5870, komt er niet veel warmte uit, oftewel, hij verbruikt minder, maar wordt warmer
 • ..ik heb een test gelezen van deze kaart waarin gesteld wordt dat ie erg hete lucht uitstoot langs de uitblaasopeningen… en aangezien ik niet het geluk heb zo'n extreem snelle kaart in mijn pc te hebben ga ik maar uit van de echtheid van de test… helaas…..

  enne ik heb hier een rolmaat met inches en hiernaast cm's… 11 inch is op een millimeter na 28 cm dus het rekensommetje wordt 28 gedeeld door 11 is 2,545454545454545454544545 ;-)

  LEUK FILMPJE:

  http://www.hardware.info/nl-NL/video/wmGTZsRoaA/ATI_Radeon_HD_5870__ASUS_Eee_Top_2002/
 • Hartstikke bedankt voor het meewerken beiden,

  Ik ga er dus maar van uit dat die 3 centimeter er is, in de kast. En anders valt er vast nog wel e.e.a. terug te sturen naar Azerty.

  Bedankt ook voor de informatie over de hitte. Ik ga er inderdaad van uit dat die 2 fans perfect geplaatst zijn hiervoor, en dat dat dus wel moet gaan lukken. Anders zien we het dan wel weer ;)

  Ook bedankt voor de filmpjes, die had ik nog niet gezien :D
  Ik ga hem denk ik deze of komende week bestellen, en zal e.e.a. over de bouw laten horen hier op C!T ;)

  Torr.
 • Ik ga déze week waarschijnlijk tot koop over, maar ik ben bang dat de videokaart niet gaat passen.. Klopt dit? of niet?

  Zouden jullie (als 't niet past) anders nog eens wat opties voor behuizingen kunnen geven? Waarvan jullie wel weten dat het past, waar de prijs rond de 100 euro ligt (incl. voeding!), en het design neutraal is. (Dus niet zo'n gamemonster met plexiglas erin etc. gewoon 'normaal'/'saai' :P)


  Ik zal ook azerty eens mailen, kijken wat die ervan weten.

  Alvast bedankt!
 • :roll: Hier past alles makkelijk in alleen moet er nog een voeding bij. Ik heb deze kast al een jaar en ben er zeer tevreden over. http://www.alternate.nl/html/product/Behuizingen_Big_Tower/Chieftec/CA-01_B-B-SL/-1040515/?tn=HARDWARE&l1=Behuizingen&l2=Big+Tower
 • :roll: ?

  Ik ben wel opzoek naar een 'normale kast', gewoon een miditower dus, denk ik. of íets groter. Niet zo'n gigantisch ding als wat jij aanraadt, ahoewel 't wel een mooi gigantisch ding is ;)
 • Wat dachten jullie hiervan?
  Klik - Azerty (3).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.