Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

secondary ide channel no 80 conductor cable installed

Anoniem
timeerhart
3 antwoorden
 • Sinds gisteren krijg de volgende melding bij opstarten "secondary ide channel no 80 conductor cable installed".

  Vervolgens kom ik gewoon in Windows XP maar na een paar seconde wordt het scherm zwart en start de computer zich opnieuw op.

  Ik ben naar de computerwinkel gegaan om een nieuwe ide 80 poorts kabel te kopen en heb deze aangesloten tussen mijn twee harde schijven en het moederbord. Mijn harde schijven zaten namelijk op de secondary ide channel en mijn cd-rom en dvd-brander op de primary ide channel.

  Vervolgens de computer opnieuw opgestart maar ik kreeg nog steeds dezelfde melding en na het opstarten van Windows XP startte de computer na een paar seconden wederom opnieuw op.

  Computer weer open gemaakt en nu de twee harde schijven op de primary ide channel aangesloten en de cd-rom speler en de dvd-brander op de secondary ide channel.

  En wat denk je? Bij het opstarten krijg ik nu de melding "[u:1c0fc4552c][b:1c0fc4552c]PRIMARY[/b:1c0fc4552c][/u:1c0fc4552c] ide channel no 80 conductor cable installed"… Het ligt dus niet aan de kabel.

  Wat moet ik nu doen?? Al mijn bestanden, foto's en programma's staan op de harde schijven waar ik nu niet meer bij kan omdat Windows XP na een paar seconden opnieuw opstart!
 • Je hebt dus 2 schijven, heb je al geprobeerd om er 1 aan te sluiten?
 • Nope helaas. Meteen geprobeerd maar krijg dezelfde melding en de computer start meteen opnieuw op nadat Windows XP opgestart is.

  Heb zelfs de cdrom/dvd player en de dvd-brander losgekoppeld maar daar lag het ook niet aan… :cry:

  Suggesties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.