Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer valt af en toe uit

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Sinds een maand, ander half maand geleden valt de computer af en toe uit en starts soms na een paar seconden opnieuw op.

  Om de oorzaak van het probleem op te sporen heb ik het volgende reeds geprobeerd:

  -Kabelhaspel in het stopcontact geplugd en alleen de kastvoeding en monitor van stroom voorzien om zo uit te sluiten dat het probleem in de gebruikte stekkerdozen zit. Computer valt met kabelhaspel ook uit.

  -Temperaturen (mobo, cpu) gecontroleerd. Deze zijn normaal. Zelfs met open kast valt de computer uit.

  -Andere netvoedingsstekker geprobeerd. Ook dan valt de computer uit.

  Aangezien ik bijna de gehele systeemkast in onderdelen bij Norrod heb gehaald heb ik na telefonisch overleg de systeemkast bij hun gebracht. Zij hebben OCCT (testprogramma) gedraaid en hebben het probleem helaas niet gehad. Zij gaven als advies dat het misschien aan de randapparatuur kan liggen.

  Voor de zekerheid heb ik een nieuwe stekkerdoos gehaald met 9 stopcontacten, zodat alles in 1 stekkerdoos pas en ik niet meer hoef door te lussen.

  Ik heb vanavond de nieuwe stekkerdoos geprobeerd met alleen de systeemkast en monitor (zonder randappratuur) en na ongeveer 10 / 15 minuten viel de computer weer uit en startte deze keer niet na een paar seconden automatisch weer opnieuw op. Ik heb geprobeerd de pc opnieuw te starten, maar deed niets. Na een een andere voedingskabel ingeplugd te hebben startte de pc weer.

  Het gaat om de pc in mijn onderschrift.

  Wie heeft een idee wat de oorzaak van het probleem kan zijn? Het probleem doet zich niet dagelijks voor en soms gebeurt het terwijl ik aan het internetten ben.
 • ik zou gokken op een voedingsprobleem. de voeding is sterk zat maar de problemen zouden erg typerend zijn. vooral omdat OCCT geen problemen geeft, die stressed de videokaart niet. probeer eens een paar games te draaien. als die dan telkens uit valt is het vrijwel zeker de voeding
 • Ik ben het eens met Repr, leen een voeding van iemand als dat mogelijk is. OF koop er 1 online, die kan je volgens de wet altijd binnen 10dagen zonder opgaaf van reden retourneren. (ok, niet netjes maar als het probleem opgelost is, ben je ook geholpen en hoeft ie niet terug).

  Heb je een geheugentest met memtest al gedaan?

  Mocht dit allemaal niet helpen dan ben ik bang dat je mobo overleden is.
 • De conclusie van de helpdesk van Norrod is dat het systeem hardwarematig in orde is.

  Ik heb inmiddels 3DMark 06 gedraaid zonder uitval of rare bijverschijnselen. Ik zal straks nog even GTA 4 gaan draaien.

  Het rare is dat de pc met een andere voedingskabel al een aantal uren draait zonder uitval.

  Memtest kan ik nog proberen, maar ik verwacht dat die geen fouten geeft.

  [u:10ff729509][b:10ff729509]Update 11-10-2009 @ 9:00 uur [/b:10ff729509][/u:10ff729509]
  Memtest86 (floppyversie) geprobeerd zonder succes. Memtest86 wordt gestart en naar een paar seconden wordt de pc weer herstart. Dit blijft zich herhalen.

  Op een andere pc werkt de diskette met Memtest86 wel.

  Andere voeding proberen gaat helaas niet lukken.

  Het is geen software matig probleem, want het probleem doet zich zowel onder Vista als XP voor.

  Momenteel gebruik ik de andere voedingskabel nog en is de pc nog niet weer uitgevallen. De vorige keer, na het verwisselen van de voedingskabel, viel de pc ook een tijdje niet uit.
 • De pc is tot op heden nog niet weer uitgevallen, maar heb nu het vermoeden dat de batterij op het mobo leeg is. Eergisteren werd ik een keer geconfronteerd met de tijd die niet goed stond in Windows. Bij controle bleek de tijd in het bios niet goed te staan.

  Gisteren bij het opstarten kreeg ik de melding dat date / time niet ingesteld was en kon kiezen voor F1 of F2. Alle bios instellingen waren gereset en deze heb ik eerst weer goed ingesteld, voordat ik verder kon opstarten. Vanochtend de pc weer geprobeerd en het bios was weer gereset.

  Vanavond de batterij maar even doormeten.
 • Batterij is doorgemeten en blijkt leeg te zijn, want de meter slaat niet uit. Een nieuwe batterij getest en bij deze slaat de meter wel uit. Dus een nieuwe batterij geplaatst.

  Zal wel een slechte batterij geweest zijn, omdat hij binnen een jaar al leeg is. Iemand dit al eerder meegemaakt?

  Vervolgens het bios weer goed ingesteld. Na gesaved te hebben gaat de pc rebooten en dan lijkt het net of de pc een paar seconden uit is. Zelfs de verlichting van de aan/uitknop brandt niet.

  Het oorspronkelijke probleem waar voor ik dit topic gopend heb is nog niet weer voor gevallen.
 • Hallo,

  Heb iets dergelijks ook eens meegemaakt, alles is aan de beurt geweest tot aan een nieuwe aardkabel in de stroomaansluiting vanaf de meter.
  Uiteindelijk bleek in de meterkast de porceleinen zekeringhouder slecht contact te maken op de bevestiginglijst en zo nu en dan te vonken.
  Ik ben er achter gekomen omdat ik toevallig in de buurt van de zekeringkast was en zo nu en dan een licht geritsel hoorde.
  Na vervangen van het porceleintje waartegen de zekering rust was het probleem voorgoed voorbij.
  Heb nadien de hoofdschakelaar uitgezet en alle verbindingen in de zekeringkast voor de zekerheid ook maar op slechte contacten gecontroleerd.
  Er bleek toen ook dat verschillende verbindingen in de kast wel wat steviger aangedraaid konden worden.
  Sindsdien heb ik nooit meer enige onverklaarbare storingen gehad.

  Ergo spikes op het net door slechte contacten en minuscule vonkvorming kunnen heel veel bijna onvindbare storingen veroorzaken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.