Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

GPU drukt tegen mijn moederbord.

Anoniem
Repr
4 antwoorden
  • Onlangs heb ik een nieuwe GPU gekocht (Sapphire ATI Radeon HD 4770) om mijn +/- 4-jaar oude PC (Dell Dimension E521) te upgraden. Mijn PSU bleek te zwak te zijn om deze kaart te ondersteunen dus heb ik gelijk een nieuwe Antec ingebouwd. Na een klein (cosmetisch) probleempje met de kast van de Dell, is het mij gelukt om de Antec in te bouwen, en de computer doet het naar behoren. Maar toen ik de grafische kaart in (de enige) geschikte slot schoof, zag ik dat de plastic bovenkant van de 4770, tegen het onderste rijtje van de Northbridge van mijn moederbord (standaard Dell E521) aan drukte. Veel druk wordt er niet uitgeoefend, maar de twee onderdelen raken elkaar wel aan.

    Nu ben ik dus een beetje huiverig om mijn PC uberhaupt op te starten, laat staan langdurig te gebruiken terwijl ik niet weet wat de consequenties hiervan kunnen zijn. Kan dit kwaad, zal hierdoor de temperatuur van beide onderdelen hoger worden, is het probleem op te lossen door bijvoorbeeld de plastic bovenkant van de 4770 te verwijderen, of is het misschien beter om een andere kaart aan te schaffen of gelijk een nieuw moederbord dan wel een gehele nieuwe computer aan te schaffen?

    Met hardware inbouwen ben ik nog een aardige leek, dus qua alternatieven voor dit probleem tast ik in het duister. Mijn mobo lijkt hierop; http://www.hardwarezone.com/img/data/articles/2004/1303/northbridge.jpg misschien valt het probleem dan wat beter voor te stellen. Alvast bedankt.
  • Maakt niet uit. De bovenkant van de koeler is spanningsloos en de northbridge koeler ook. Er kan dus geen kortsluiting optreden. Het zou anders geweest zijn als de onderkant van de videokaart er tegenaanzat, maar dit is niet het geval.

    Lekker starten dat ding dus ;)
  • Perfect, dan kan ik m'n nieuwe kaart gaan uitproberen. :D Ik neem graag altijd het zekere voor het onzekere, maar als de lichte druk op de northbridge koeler geen problemen zal opleveren dan vind ik het ook goed. Bedankt voor de snelle reply.
  • Ik zou voor de zekerheid nog wel even de temperatuur van die northbridge in de gaten houden. Tenminste als ie (gedeeltelijk) afgedekt wordt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.