Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

SSD Harde Schijf op notebook

Anoniem
Repr
4 antwoorden
 • Ik zou het willen weten voordat ik het zou doen, of het mogelijk is op een notebook met gewone, SATA 5400rpm harde schijf (ik kan er niet achterkomen of dat SATA II is)kan verwisselen voor een SSD(Solid State Drive) schijf??

  Of dat er een manier is om daar achter te komen of dat mogelijk is??

  Ik heb een vrijwel nieuwe (pas 2 maanden oud) Emachines E525, mischien dat iemand dat weet of dat kan??
 • Je kunt een normale notebookschijf vervangen door een SSD, dat is geen probleem. Hoe je dat doet staat beschreven in een nummer van Computer!Totaal van dit jaar.

  Je kunt, door middel van bij de SSD geleverde software, de inhoud van je oude harde schijf op de nieuwe SSD zetten en vervolgens verder werken waar je was gebleven. Maar er geldt altijd: zorg voor een goede back-up van je gegevens ;) !

  Voor overige opmerkingen verwijs ik graag naar forumgebruikers die al wat meer praktische ervaring hebben dan ik :P !
 • als je laptop 2 maanden oud is kan je rustig een SSD gebruiken in plaats van een HD. Het is sata 2, sata 1 word al een jaar of 2 nergens meer in gezet op goedkope externe HD's na.

  Er zijn een paar dingen waar je op moet letten als je op een SSD overstapt, 1 specifiek voor je laptop

  laptop HD's komen in verschillende diktes. zoek in je papieren op wat de afmetingen zijn van je HD bay of wat voor HD er in zit en zoek daar de afmetingen bij. sommige laptops gebruiken extra platte schijven, en dan moet je dus ook een extra platte SSD hebben

  bedenk ook dat je, zeker als je hem in een laptop zet, een SSD met een indillynx of Intel controller moet nemen. Deze zullen zeer binnenkort TRIM ondersteunen, de JMicron en Samsung niet. Dit is met name voor laptop belangrijk omdat alle schrijf acties op de zelfde schijf plaats vinden. Met een gewone pc kan je een andere HD gebruiken voor heel veel acties, maar met een laptop dus niet.

  Verder zou ik je aan willen raden zowel de artikelen te lezen van C!T als die van de nieuwe Hardware.info magazine. in die laatste staat een lang artikel over hoe je je SSD kan optimaliseren voor gebruik in windows xp-vista-7

  bedenk als laatste….SSD´s zijn duur. de goedkope zijn goedkoop om een reden, en je bent dan vaak beter af met meer geld sparen of nog een tijd op een klassieke HD te blijven
 • Ik heb het idee dat SSD's nog veel verder doorontwikkeld moeten worden. Ze worden wel beter. Intel is op het moment zo'n beetje de beste maar heel erg duur. Samsung is opzich goed bezig en loopt in op Intel. In het nummer van september van de C!T staat een goed artikel over SSD's dit artikel is ook na te bestellen.
  http://www.fnl.nl/ct/oude-nummers/nummer/toon/ct-nummer-20099/terug-naar/overzicht-1/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.