Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Instalatie XP- hardeschijf kwijt

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo,

  Er is een probleem opgetreden.
  ik heb een vrij nieuwe computer, met quadcore processor.
  Hier heb ik eerst altijd de windows 7 (beta) op laten draaien. nu heb ik een upgrade set windows 7 (legaal) in bezit. en een nog een oude XP-Professional.
  Nu was mijn plan: windows XP-Prof er in, hardeschijf formatteren. windows XP-Prof instaleren, windows-7 upgrade instaleren.
  Nu heb ik gedaan: windows XP-prof er in, hardeschijf formatteren. dan instaleert die een aantal bestanden in /windows. en dan start die automatisch de computer opnieuw op. en nu het probleem, na de herstart ziet het mijn hardeschijf niet meer, en gaat die dus net verder, na een reset en booten via cd-rom kom je weer in het standaard xp-setup, en daar ziet die wel weer mijn hardeschijf.

  Heeft iemand enig idee hoe dit kan? En weet dit misschien ook op te lossen?

  Alvast bedankt!

  Groeten,
  Maarten
 • http://www.schoonepc.nl/stappenplan.html#3 :wink:
 • Ja ik weet hoe het normaal hoort, maar het probleem is dus dat die tijdens de setup de hardeschijf wel ziet, maar na de herstart die het kwijt is.
 • sata drivers installeren F6
 • [quote:e25bae993a="wc33nd"]Ja ik weet hoe het normaal hoort, maar het probleem is dus dat die tijdens de setup de hardeschijf wel ziet, maar na de herstart die het kwijt is.[/quote:e25bae993a] :roll: Kan de setup geen harde schijf vinden? Dan zullen waarschijnlijk eerst specifieke RAID-drivers voor Windows (zie de installatie-CD van het moederbord) moeten worden geladen. Bij Windows XP kan dat alleen aan het begin van de setup door op F6 te drukken. :wink: Stond al in het linkje wat ik al had gepost hoor.
 • [quote:4d36adb425="wc33nd"]nu heb ik een upgrade set windows 7 (legaal) in bezit. [/quote:4d36adb425] Op de site van computer!totaal staat nog wel een artikel, die je kunt uitproberen
  http://computertotaal.nl/article/2/windows-7-upgrade-installeerbaar-op–kale–pc.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.