Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Computer start niet meer op, beeld blijft zwart.

Anoniem
jolo
5 antwoorden
 • We hebben hier een HP S3330 staan met Windows Vista Premium welke altijd prima z'n werk heeft gedaan, maar nadat we iets opzochten via Google Maps (Street View) bevror het beeld ineens en werkte niks meer. Na opnieuw starten leek alles weer normaal, maar de boel liep weer vast (dit keer bij het bureaublad).

  Vervolgens nogmaals opnieuw opgestart, maar nu blijft het beeld zwart en gebeurt er helemaal niks meer. Ook geen Bios, en het lampje van de HDD brand alleen 1x bij het opstarten en verder hoor ik de HDD heel kort ratelen (daarna stil). Ik heb de batterij al uit het moederbord gehad, maar dat haalt ook niks uit. Verder ook geen piepjes bij het opstarten.

  Ik zou echt niet weten wat dit kan zijn. Misschien nog het geheugen, grafische chip op het moederbord of is de HDD gecrashed (door virus)? :roll:
 • Misschien een geheugen probleem, probeer (als er meer dan 1 bankje geheugen in zit) met een bankje op te starten. Hoewel normaal gesproken je piepjes zou moeten horen bij brak geheugen, zou ik het toch niet uitsluiten (heb zelf een gevalletje meegemaakt waarbij de pc wel gewoon door de BIOS POST heen kwam, maar bij het in willen gaan van het BIOS of het door willen starten gewoon vast liep. Goed werkend geheugen erin gedaan, en geen problemen meer). Zou evt. nog de processor kunnen zijn, dan start hij meestal ook helemaal niet meer op. Misschien de boel oververhit geraakt?
 • maak de kast open (let op de garantie vervalt, bij sommige pc) voel met je vingers of met temperatuur meter of de dingen niet te warm worden, kijk ook als alle fans draaien. als dit niet het probleem is kan je kijken of je Windows opnieuw kan installeren.
  suc6
 • Nou, ik weet het niet meer. :o Zelfs zonder geheugen en HDD, blijft het beeld zwart zonder piepjes of wat dan ook. Misschien dan toch de CPU of moederbord kapot? Hoe kom ik er nou achter wat het is, want ik wil 'm wel weer aan de praat krijgen en garantie van HP heb ik niet meer. :cry:
 • Serieus, heeft echt niemand een idee wat dit kan zijn?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.