Vraag & Antwoord

Anoniem
Doofenshmirtz
13 antwoorden
 • Gisteren tijden het gamen startte de pc zichzelf opeens opnieuw op. Het beeld bleef stiltstaan en het geluid bleef even haaken en toen dus een reboot. Toen hij later weer opgestart was en net klaar met het bureaublad te laden starte hij weer opnieuw op zonder dat ik ook maar iets gedaan had. Hierna heb ik de klep er maar even af gehaald om hem koeler te krijgen en dit leek te helpen want hij deed geen reboot meer, al heb ik niet meer gegamed daarna.
  Ik had echt de neiging om m'n pc te vragen van; wat doe je nou. Maar daar komt waarschijnlijk toch niks uit dus vraag ik het hier maar op het forum :P .

  Ligt het hier aan een warmte probleem want ik heb het nog nooit eerder gehad. Kan het zijn dat de kamer temperatuur te hoog was ofzo waardoor de pc te warm werd. Ik heb de fans gecontroleerd en die draaiden allemaal nog.
  Ik vond het heel vreemd en hoop dat jullie me verder kunnen helpen.
 • kan zeker een warmte probleem zijn
 • Het ziet er naar uit dat het inderdaad een warmte probleem is, probeer eens via een programma zoals 'Everest' erachter te komen hoe warm hij wordt voor het gamen, en tijdens het gamen.
 • Ik heb de pc net even gemeten met speedfan, en tijdens het games was de cpu het heetst met 51 graden dit daalde later weer tot onder de 35 graden. De videokaart temperatuur kon ik niet meten helaas. Maar de pc is niet meer vastgelopen.
  Kan het dus zijn dat het gisteren gewoon te heet was op mijn kamer?
 • Zo aan de temperaturen te zien is alles normaal, maar het lijkt me sterk dat de oorzaak ligt bij een te warme kamer.
  Gewoon de komende tijd de temperaturen in de gaten houden :)
 • De pc is der nu echt mee opgehouden, ik kom gewoon niet meer in windows. Zelfs niet in veilige modus. Iemand nog tips waar dit aan kan liggen, het is in ieder geval niet de videokaart want ik heb het met 2 getest.
 • wat voor een systeem heb je?
 • Schakel in Windows altijd de optie uit "de computer opnieuw opstarten bij systeemfouten". Dit kun je vinden bij systeemeigenschappen -> tablad geavanceerd -> opstart- en herstelinstellingen. Dan krijg je bij een systeemfout een blauw scherm te zien en kun je ons de foutcode geven.

  Aangezien je niet weet wat het probleem veroorzaakt moet je proberen dingen uit te sluiten:
  -Test je geheugen eens met memtest. Te downloaden vanaf memtest86.org
  Krijg je nu een fout en heb je meerdere geheugenmodules in je systeem zitten dan is het verstandig om alle modules er uit te halen en 1 voor 1 te testen in het zelfde slot.
  -Test je harde schijf eens. Testprogramma kun je downloaden van de site van de fabrikant.

  Als je harde schijf en geheugen goed zijn dan zou het nog een voedingsprobleem kunnen zijn.

  Zoals hoyte al aangaf wat voor systeem heb je?
 • Ik heb een core2 duo @ 2.33ghz
  xfx 4850 videokaart
  2 sata hardeschijven (hier ligt waarschijnlijk het probleem)
  2 x 1gb geheugen ddr2
  750 watt voeding.
  Is dit genoeg info zo, anders zeggen jullie het maar.
  Ik was van plan Windows XP opnieuw te installeren. Want iemand kon met een programma zien wat er op de hardeschijven stond, en de Windows schijf kon hij niets lezen en die andere schijf wel. Of raden jullie toch aan om eerst die tests te doen?

  Toch alvast bedankt voor de reacties. En vooral de tip van die optie uitschakelen, als windows straks weer werkt ga ik dat zeker doen.
 • De PC werkt weer gelukkig. De hardeschijf was op de ene of andere manier onleesbaar geworden en moest wel geformateerd worden. Hij kon niet eens aangeven of het NTFS was. Dus geformateerd en Windows opnieuw geinstalleerd en nu werkt hij dus weer.

  Bedankt voor jullie hulp
 • [quote:370f20d717="Doofenshmirtz"]De PC werkt weer gelukkig. De hardeschijf was op de ene of andere manier onleesbaar geworden en moest wel geformateerd worden. Hij kon niet eens aangeven of het NTFS was. Dus geformateerd en Windows opnieuw geinstalleerd en nu werkt hij dus weer.

  Bedankt voor jullie hulp[/quote:370f20d717]

  Voor de zekerheid kun je de harde schijf het beste nog even testen met een testprogramma. Deze kun je downloaden van de site van de fabrikant. Dan weet je zeker dat de schijf goed is.
 • Vandaag had ik weer problemen, tijdens een spel bleef het beeld soms stil staan. En deze pauzes werden steeds langer dus heb ik hem gesaved en afgesloten.
  Toen heb ik toch maar de hardeschijf getest zoals rolla me aanraade, met de windows versie van seatools. Deze gaf bij bijna alle tests FAIL.
  Alleen SMART en SHORT GENERIC gaven een PASS.
  Short DST en Long DST gaven dus beide een FAIL, hierbij ging de blauwe voortgangbalk niet eens vooruit.
  En Long Generic gaf ook een FAIL, hierbij ging de blauwe voortgangbalk een klein stukje vooruit voordat hij een FAIL aangaf.

  Is dit een betrouwbare test en kan ik hieruit concluderen dat de schijf aan het stukgaan is? Ik zal het morgen nog eens testen met de DOS versie van Seatools.

  Het gaat trouwens om de MAXTOR STM3250310AS (232 GB, IDE)
 • Seatools voor DOS heb ik zelf ook gebruikt om mijn schijf te testen en hier kom ik doorheen met een PASS dus je schijf is stervende.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.