Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Harde Schijven werken niet

Anoniem
*Assasin[NL]
7 antwoorden
 • Ik heb een probleem. Ik heb 2 harde schijven (Allebei IDE) en een DVD-speler (ook IDE). Ik heb maar 1 IDE aansluiting op mn moederbord (ASROCK N68-S). Maar wel 4 SATA aansluitingen. Dus heb ik een conectortje gekocht die je aansluit op een IDE-device en die je dan aanluit op SATA. Op dit moment draait mn computer op 1 harde schijf en dvd speler. De andere schijf heb ik gebrobeerd aan te sluiten met dat connectortje. Helaas deed het Auto detecteren sloom en zag ie hem niet. Mijn vraag is of iemand weet hoe ik mn Harde schijven en DVD speler moet plaatsen. (welke IDE en welke jumpertjes en welke met connector en welke jumper die dan moet hebben)

  Alvast bedankt voor de reacties en hoop op een oplossing.
 • IDE is altijd maste slave .
 • Je hoort het niet vaak meer, harde schijven met een IDE aansluiting maar ter verduidelijking, de harde schijf waarop je besturingsysteem staat moet als master staan, de andere op slave, met SATA heb je dat niet meer.
  Hoe de pennetjes moeten staan staat vaak al op je schijf aangegeven anders even googelen op merk en type.
 • [quote:826a3a32af="dilbert55"]Je hoort het niet vaak meer, harde schijven met een IDE aansluiting maar ter verduidelijking, de harde schijf waarop je besturingsysteem staat moet als master staan, de andere op slave, met SATA heb je dat niet meer.
  Hoe de pennetjes moeten staan staat vaak al op je schijf aangegeven anders even googelen op merk en type.[/quote:826a3a32af]


  Waar kan ik het beste dat connectortje opzetten en waar moet het jumpertje dan op. Moaster, Slave of Cable Select?
 • probeer de laatste eens.
 • [quote:8a67c02987="nickjop"]probeer de laatste eens.[/quote:8a67c02987]

  Welke laatste? :p
 • Cable Select

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.