Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Laptop koeling, ik heb echt hulp nodig

Anoniem
rayquaza2500
5 antwoorden
 • Veel mensen hebben me al geholpen met het koelen van mijn laptop, niks werkte, geen externe koel pads, geen nieuwe schijf, geen programmas als speedfan(omdat deze niet op mijn laptop willen werken), gewoon niks.
  De schijf ligt zo'n 1.5cm naast de processor, deze weer wordt gekoeld als die boven de 60 graden uitkomt, en wordt gekoel totdat hij onder de 50 graden is, alleen de harde schijf heeft weinig aan die koeling omdat die zo'n 1 graad koeler wordt maar indiezelfde tijd wordt hij algauw 5 graden warmer.

  Nu na zo'n 20minuten achter het internet, met opera, is hij al 58 graden, hij zelf kan max 68 graden hebben maar het is normaal als hij tussen de 56 en de 65 graden uitkomt, zelf de gpu en de processor halen dit niet omdat de koeling ze wel afkoelt.

  De einigste manier die WEL werkt was het klepetje van de hd weg doen en onder de notebook 4 koelelementen van een koelbox eronder te plaatsen, hierdoor kwam de hd niet hoger dan 39 tot 42 graden.

  Maar het probleem is ik neem mijn laptop altijd mee, en helaas de koelblokken kunnen niet mee, dus deze methode werkt alleen als ik thuis ben.

  Ik ben nu echt hopeloos, ik heb gehoord dat er speciale "koelhoezen" zijn maar ja of die passen…(ik heb iets meer dan 1mm ruimte in de plek waar de hd is)

  Dus mensen, ik vraag jullie om hulp, soms krijg ik zelfs BSOD op mijn scherm, de notebook gebruik ik alleen op tafel niet op schoot of zo, ik heb zo'n standartje gekocht zodat de laptop hoger ligt, waardoor hij niet boven de 65 graden uitkomt, maar dat werkt ook niet altijd.

  Ik wil zelf niet weten hoe het gaat worden als het zomer is…..

  Dus mensen ik vraag jullie om hulp, liefst dingen die echt kunnen werken, als ik hem onder de 50 graden krijg ben ik al erg blij, als jullie velige en werkende huismethodes kennen die hem kunnen afkoelen, maar dat ik hem wel mee kan nemen, zijn ze van harte welkom.

  Ik ben nu echt hopeloos!!!
 • mogelijke oplossing en leesvoer!
 • een heel verhaal over een flaptop .
  maar merk type en welk os er op draait kan ik niet ontdekken .
  je kan bv gaan verhuizen naar de zuidpool :lol: :lol: .
  maar dat lost je probleem hier niet op .
  dus merk type etc etc
 • Het is een eMachines E525 met Windows Vista Basic SP2
 • Is dit probleem er altijd al geweest?

  Zonee, dan is 't waarschijnlijk stof en kan je 't oplossen door 'm te openen en de stof uit de koelvinnen te zuigen/prikken/frutten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.