Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

2x 2e geheugenslot kapot?

Anoniem
Hans.Vosman
5 antwoorden
 • Ik heb vandaag 2x2 gb gekocht omdat ik de laatste tijd verplicht op 2x1 gb draaide ivm stabiliteitsproblemen van mijn asus p5n32-e sli moederbord in combinatie met 4 module's.

  Stop ik echter die dingen erin, zie ik maar 2 gb.

  Vervolgens ging ik kijken of er 1 kapot was, bleek niet zo te zijn. Elke module in het 2e slot (zegmaar a1,a2 dan doet a2 het niet) wordt niet herkent.

  Stop ik alleen een module (ook mijn oude geheugen) in het 2e, of 4e slot (a2 en b2) dan start de pc niet op.

  Stop ik ze in het 1e en 3e slot dan werken ze beide single channel.

  Zitten die kanalen hardwarematig aan elkaar? Ik had verwacht dat bijvoorbeeld channel a1/a2 hardwarematig bij elkaar hoorde en niet a1/b1 en a2/b2.
 • één van de simpelste dingen om op te letten waar je het geheugen moet plaatsen is om te letten op de kleuren van de sloten op je moederbord, dus wit bij wit en blauw bij blauw.
  Verder moet je er op letten dat je het juiste geheugen koopt, en lees ook de instructies van je moederbord, kun je vaak al downloaden en daarin staat vaak al hoe je moet inbouwen.
  Let op dat een 32 bits systeem nooit meer dan 3 GB herkent!
 • [quote:efb1a11f30="dilbert55"]één van de simpelste dingen om op te letten waar je het geheugen moet plaatsen is om te letten op de kleuren van de sloten op je moederbord, dus wit bij wit en blauw bij blauw.
  Verder moet je er op letten dat je het juiste geheugen koopt, en lees ook de instructies van je moederbord, kun je vaak al downloaden en daarin staat vaak al hoe je moet inbouwen.
  Let op dat een 32 bits systeem nooit meer dan 3 GB herkent![/quote:efb1a11f30]
  Bedankt maar dat weet ik allemaal;). Een losse module zou altijd moeten booten in elk slot. Dat gebeurd nu niet. Geheugen heeft er overigens al 2 jaar ingezeten en wordt nu ook niet meer herkent door a2 en b2.

  de vraag is echt technisch; is het normaal dat 2e kanalen gebundeld zijn (dus 1 controller voor A1 en B1) of is er 1 controller per channel (voor A1 en A2).
 • Ik denk niet dat dit voor alle moederborden hetzelfde is. Soms zijn er beperkingen voor een double sided stripje (bv maximaal 2 en/of op lagere snelheid). Iha staat de beperkingen wel beschreven in de handleiding van het moederbord.
 • [quote:4adb4b9dcf="Hans.Vosman"]Ik denk niet dat dit voor alle moederborden hetzelfde is. Soms zijn er beperkingen voor een double sided stripje (bv maximaal 2 en/of op lagere snelheid). Iha staat de beperkingen wel beschreven in de handleiding van het moederbord.[/quote:4adb4b9dcf]
  nogmaals ik heb het moederbord al jaren en daarvan heeft hij in 2007 tot half 2008 met 2 modules gedraaid en daarna op 4 module's tot december 2009. Toen kreeg ik stabiliteitsproblemen (wat aan een satakabel bleek te liggen) maar het systeem kwam niet door de memtest heen met 4 module's dus heb ik besloten het maar even op 2x1 gb te houden.

  Sinds gisteren worden module's in slot 2 en 4 niet herkent. Ook niet als je er 1 in stopt en alle andere leeg laat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.