Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Ik vind mijn oude notebook erg traag

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Ik heb nog een oudere Clevo Notebook 8500V in gebruik.
  Onlangs heb ik die helemaal schoongemaakt (geformatteerd) en een ‘verse’ XP Pro er op gezet.
  Het heeft een moederboard “Via ApolloPro 133AX VIA 694X686A” met een “Intel Celeron Coppermine 852MHz” processor. Het geheugen is tot maximum (=1GB) uitgebreid.
  Het valt me op dat vaak de processor voor 100% wordt gebruikt (en ik doe helemaal niets bijzonders).
  Is daar eventueel nog wat aan te doen door hardware veranderingen/aanpassingen? Kan ik een snellere processor plaatsen?
 • Een snellere processor is in een laptop vrijwel nooit zinvol, want erg duur en weinig prestatiewinst. Nog afgezien van of je nog een geschikte processor kunt vinden. Je kunt eens kijken wat je aan achtergrondsoftware en services uit kunt zetten.
 • [quote:65dbab064e="gerben"]Een snellere processor is in een laptop vrijwel nooit zinvol, want erg duur en weinig prestatiewinst. Nog afgezien van of je nog een geschikte processor kunt vinden.[/quote:65dbab064e]Omdat ik las dat het een 370 socket heeft en ik misschien ergens nog snellere processors heb liggen. Maar ik heb ook wel een hekel aan notebooks open et maken.
  [quote:65dbab064e] Je kunt eens kijken wat je aan achtergrondsoftware en services uit kunt zetten.[/quote:65dbab064e]Dat is het dus: Helemaal niets (ik kijk met Taakbeheer). Als er automatische updates of virusbestanden aan het downloaden zijn begrijp en accepteer ik het maar anders vind ik het toch wel erg vervelend. Waarschijnlijk ook veroorzaakt door die @#$%^ animaties in advertenties die je ongevraagd meekrijgt als je surft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.