Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Te weinig IDE aansluitingen op moederbord

Anoniem
jolo
4 antwoorden
  • Bij een vriend heb ik laatst een nieuwe harde schijf geplaatst in zijn pc en hierdoor is er een klein probleem ontstaan. De nieuwe hdd heeft een IDE aansluiting en de oude een Sata. Nu wil het dat zijn moederbord maar twee aansluitingen heeft voor platte IDE kabels. De ene is nu aangesloten op de nieuwe hdd en de andere op de dvd brander. Nu heb ik nog een dvd brander met een IDE aansluiting. Hoe sluit ik deze aan? Hij is eraan gewend om dvd's te kopiëren met twee branders, dus ik wil allebei branders kunnen aansluiten?
  • Op elke IDE-aansluiting op het moederbord kunnen twee apparaten aangesloten worden. Hiertoe dien je flatcables te gebruiken die 3 connectoren hebben. 1 gaat er in je mobo, 1 in de harddisk en 1 in de brander/cd/dvd speler. Let er daarbij op dat je op de device zelf goed instelt of hij master of slave is, dit doe je d.m.v. jumpertjes op het apparaat. Een plaatje van de benodigde kabel zie je hier: http://www.computerland.nl/ProductImageLarge.aspx?en=NS00443619
  • een modern bord heeft tegenwoordig maar EEN IDE aansluiting .
    voor twee IDE apparaten .
    dus je moet een IDE SATA adapter kopen .
    een Sata dvd brander is wel zo goedkoper
  • Voor twee ide apparaten heb je maar één ide aansluiting nodig. Overigens is de term ide in dit verband niet juist, aangezien sata eigenlijk ook ide is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.