Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

laptop start niet meer op

Anoniem
Torrentus
8 antwoorden
 • Via de Ultimate Boot Disk kan je wat utilities voor je harde schijf laten draaien. http://www.ultimatebootcd.com/

  Download de image file van de website brand het op een CD of DVD en start de PC op met de CD/DVD. Je hebt dan een aantal Hard Disk Diagnostic Tools tot je beschikking of te zien of je harddisk nog gered kan worden.
 • bedankt voor jullie antwoorden.

  Ik heb de laptop inmiddels naar een reparateur gebracht. De hd bleek idd kapot te zijn. Gelukkig kan hij wel nog de gegevens eraf halen. ER wordt een nieuwe hd opgezet en morgen is ie weer terug.

  Toch bedankt voor het meedenken!
 • Hallo,

  Vanmiddag bleef mijn laptop hangen en nadat het me niet meer lukte om maar iets te doen, heb ik hem uitgeduwd, daarna weer opgestart. Kreeg schijfcontrole, bleef daarop hangen (heb hem uren laten lopen maar niks..), weer opnieuw opgestart en kom nu niet verder dan een zwart scherm met de tekst: a disk read error occured, pres ctrl- alt-del to restart. Maar heb dat ondertussen al heel vaak gedaan, maar kom niet verder als dat.

  F8 werkt niet. Formateren zou de laatste optie zijn, er staat te veel op waar ik nog geen back up van hebt gemaakt. Heb wel recovery cd`s.

  Is er een mogelijkheid, toch een back-up te maken?

  Ben een leek, dus aub niet te moeilijke termen :lol:

  Groetjes Jolke
 • Wanneer de schijf in een ander computer nog is te bekijken, dan is er vaak nog wel het een en ander te redden. Je kan eventueel proberen of je met een Linux CD/USB stick toegang kan krijgen tot de harde schijf in de notebook.
  Mocht de HD kapot zijn, ga dan geen herstel uitvoeren, dat is volstrekt zinloos. Ga na of je garantie hebt of ga op zoek naar een nieuwe harde schijf.
 • [quote:484d7d0b4a="jolke1965"]bedankt voor jullie antwoorden.

  Ik heb de laptop inmiddels naar een reparateur gebracht. De hd bleek idd kapot te zijn. Gelukkig kan hij wel nog de gegevens eraf halen. ER wordt een nieuwe hd opgezet en morgen is ie weer terug.

  Toch bedankt voor het meedenken![/quote:484d7d0b4a]

  Lees: Weer een prachtig voorbeeld van hoe een 'reparateur' zijn klanten enorm oplicht. Een schijf kan niet kapot zijn als de gegevens er nog af gehaald kunnen worden. M.a.w., je reparateur heeft je gewoon opgelicht om zo een nieuwe harde schijf te kunnen verkopen.

  Als je zelf je recoverydisk (met XP?) in je drive had gestopt, vervolgens chkdsk had uitgevoerd (is een optie in het installatiemenu), weet ik bijna zeker dat XP je schijf helemaal had hersteld en alles gewoon weer werkte. Tijdens het uitdrukken is namelijk niet je harde schijf, maar het filesystem op je harde schijf kapot gemaakt (niet goed afgesloten).

  Torrentus
 • :( :(

  da`s mooi dan….

  Ik heb hem overigens nog niet terug en het gaat me 110 euries kosten. Volgende keer maar wat meer geduld hebben en nog meer googlen dan dat ik al had gedaan
 • [quote:c968432eac="jolke1965"]:( :(

  da`s mooi dan….

  Ik heb hem overigens nog niet terug en het gaat me 110 euries kosten. Volgende keer maar wat meer geduld hebben en nog meer googlen dan dat ik al had gedaan[/quote:c968432eac]

  Sorry jolke :) Was vanmiddag niet hier. Anders had ik zeker gereageerd.
  Kun je 't op dit moment niet meer terugdraaien?

  110 euro slaat echt alles. Een nieuwe harde schijf kost ongeveer 40 euro.. (uitgaande van 320 GB, klik ;) )

  Maar goed, als het niet teruggedraaid/afgedongen kan worden (vanwege irrëele prijs), heb je er in ieder geval wat van geleerd.

  1. Volgende keer iets langer zoeken inderdaad ;)
  2. Nooit naar die reparateur teruggaan :P

  Succes ermee! :)
  Torrentus
 • nee torrentus 160 gb. En kan het niet meer terugdraaien, zou eigenlijk vandaag al klaar zijn.

  Ja ik heb er van geleerd. Ik zal mijn domme fout maar niet opbiechten aan het thuisfront :lol:

  Bedankt in ieder geval.

  Groetjes Jolke

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.