Vraag & Antwoord

Anoniem
Lange Pier
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb hier een pc die om de een of andere reden reboot. Soms werkt hij gewoon en soms reboot hij steeds. Dan wacht ik even en later doet hij het weer, of hij reboot vlak nadat windows is opgestart.
  Ik heb bij de eigenschappen van deze computer opnieuw opstarten ook al uitgezet, maar dit heeft geen effect. Ik krijg dus ook geen BSOD.

  Om uit te vogelen heb ik met speedfan de temperaturen gemeten, en die geeft aan dat de cpu 73 graden is. Maar als ik na zo'n reboot in de bios kijk staat daar maar iets van 60 graden.
  Zou dit dus aan de temperaturen kunnen liggen, want speedfan gaf ook eens 50 graden aan en toen deed de pc het ook de hele dag.

  Ik zal zelf nog even de hardeschijf en geheugen testen, maar mischien kunnen jullie me ook nog wat wijzer maken waar dit aan ligt.

  Alvast bedankt
 • Waarschijnlijk BSOD waarbij hij automatisch herstart: http://www.wintipz.com/XP/RebootFailure.htm
 • Deze handeling had ik al gedaan, maar nog blijft hij rebooten. Dit heeft dus geen effect.
 • Lijkt mij sterk want dan zou je wel een bsod krijgen, via F8 ( niet de BBS) booten en dan kiezen voor herstarten bij een systeemfout uitschakelen o.i.d., dan blijft hij hangen in dat blauwe scherm met een foutmelding zoiets als 0x00000000 als er weer wordt opgestart door de pc.
 • Bedoel je in de bios, of iets anders. Ik snap niet echt wat je met BBS bedoelt.

  Maar denken jullie dat 72 graden te heet is voor een cpu, het gaat om een Pentium 4. Want ik begin steeds meer te denken dat het een warmte probleem is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.