Vraag & Antwoord

Anoniem
sdk
18 antwoorden
 • [quote:3cbfd17eaa="Verhoeven"]Beste Mensen,

  Ik was binnenkort van plan om mijn huidige Intel Q9550 te upgraden naar een Amd Phenom ll x6. Mijn vraag is of dit het wel waard is, Ik ben namelijk veel bezig met het omzetten van 1080p videos. En wou daarbij meer performance hebben. Nou zag ik een Amd ergens voor een zeer mooi prijs 150 euro die 6-cores heeft. Maar weet hierbij niet of het nuttig is om deze te kopen en de Q9550 weg te doen..?[/quote:3cbfd17eaa]
  je wil dus een AMD cpu kopen .
  dan moet je ook een ander moederbord kopen .
  wat schiet je daar mee op .
 • Ja ik ga ook dan me moederbord en geheugens vervangen, het zal wel moeten als ik een Amd koop..
 • Mag ik ook vragen of er een grote performance verschil zit tussen de q9550 en de core i7? en is de I7 echte 8 cores cpu? of zijn de 4 extra cores zogenaamde..
 • Een Core I7 is een must voor zware videobewerking,
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Intel_Core_i7

  http://tweakers.net/reviews/1024/het-nieuwe-intel-core-i7-platform-getest.html

  Alleen die prijs hé,

  http://www.behardware.com/articles/785-7/intel-core-i7-980x-6-core-32nm.html
 • Zou het waard zijn denk je? gaan voor de i7 920. ?
 • Zo te horen wil je sneller met je systeem en wil je er ook wat voor uitgeven.
  Kijk ook eens naar de I5 core, kun je ook goed overklokken en een snelle harddisk, een SSD is dan ook aan te raden, Intel levert een goede SSD voor een redelijke prijs.
  En stap over naar een 64 bits systeem dan kun je meer werkgeheugen gebruiken.
  Over geheugen gesproken, daar kun je ook snelheid mee winnen, snel geheugen is ook duur!
  succes met je keuze!
 • Beste Mensen,

  Ik was binnenkort van plan om mijn huidige Intel Q9550 te upgraden naar een Amd Phenom ll x6. Mijn vraag is of dit het wel waard is, Ik ben namelijk veel bezig met het omzetten van 1080p videos. En wou daarbij meer performance hebben. Nou zag ik een Amd ergens voor een zeer mooi prijs 150 euro die 6-cores heeft. Maar weet hierbij niet of het nuttig is om deze te kopen en de Q9550 weg te doen..?
 • Nou overclocken daar doe ik niet aan.. Ben zelf niet zo een overclocker namelijk. Ik wil gewoon een top cpu hebben die beter presteert dan de q9550 die ik nu heb. is de i5 beter dan de i7 dan? en heb er ook aan gedacht om een ssd hardeschijf te kopen..
 • [quote:6e65596ffb="Verhoeven"]Nou overclocken daar doe ik niet aan.. Ben zelf niet zo een overclocker namelijk. Ik wil gewoon een top cpu hebben die beter presteert dan de q9550 die ik nu heb. is de i5 beter dan de i7 dan? en heb er ook aan gedacht om een ssd hardeschijf te kopen..[/quote:6e65596ffb]

  Die i5 750 is redelijk vergelijkbaar met de i7 920. Hij is echter wat betaalbaarder. De nieuwe i7 870 is ook het overwegen waard. Ik zou gewoon eens wat benchmarks bekijken bijvoorbeeld op www.tomshardware.com.
 • Hey ik heb die Amd x6 gekocht samen met een amd moederbord van Asus en 4gb geheugens. omg deze cpu vliegtt gewoon is echt een beest met snelheid en performance! ik ben zeer blij met deze veel en veel beter dan de q9550 die ik eerst had. Als ik nu 1080p h.264 video converteer blijft de activiteit van de cpu max 45% met de q9550 was dat 98% :)
 • Beter zou zijn als het nog steeds (bijna) 100% zou zijn, dan zou het minstens twee keer zo snel gaan. Maw: je software maakt niet optimaal gebruik van de aanwezige processorcapaciteit.
 • Jawel Gerben, het maakt zeker weten gebruik van 6 cores, het ondersteundt zelf 8 cores cpu's. Je stelt zelf in hoeveel cores en/of welke Cpu je in bezit hebt bij de settings en de mijne komt zeker ook voor. :) ik converteerde een half uur 1080p video om in een half uur met de q9550. met de amd die ik nu heb die doet er 10 minuten over.. :)
 • Ik zeg niet dat het niet sneller gaat. Maar het zou nog beduidend sneller kunnen, als alle aanwezige kernen volledig belast zouden worden. Of heb je de software nu op drie cores of minder ingesteld?
 • Nee zeker niet, de programma heb ik zo ingesteld dat ie op 6 cores draait, ook heb ik de Cpu model gekozen die van mij is..
 • Waarschijnlijk loop je nu tegen de beperkingen van je HD aan. Ik neem aan dat je geen raid hebt (of iets anders met 200 mb/s )?
 • Ik gebruik mijn GPU (Nvidia-Cuda) om te recoden, dat werkt pas snel ;-)

  Maar of hij tegen de limiet van zijn schijf aan loopt? vraag t me af. Meestal duurt het coderen toch wel iets langer dan het schrijven/lezen.
 • [quote:1736b24123="arjant2"]Ik gebruik mijn GPU (Nvidia-Cuda) om te recoden, dat werkt pas snel ;-)

  Maar of hij tegen de limiet van zijn schijf aan loopt? vraag t me af. Meestal duurt het coderen toch wel iets langer dan het schrijven/lezen.[/quote:1736b24123]
  Je hebt ook schijven van 40-50 mb/s lineaire read. Als het decoden meteen wegschrijft ipv in het RAM zet dan heb je te maken met on disk performance, en dan daal je tot 10mb/s (oid). 5 gb recoden is toch 500 sec in dat geval :D .
 • Ik heb geen flauw idee wat Raid is? maar ik heb gewoon een samsung 750gb spinpoint f1. Ik heb ook trouwens wel de optie om Nvidia Cuda te gebruiken in combinatie met mijn Gtx 275 tijden encoderen, heb dat geprobeerd. Maar ik vind zelf dat het via de Cpu veel en veeeel sneller gaat. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.