Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Probleem schone installatie XP

Anoniem
Leo S
7 antwoorden
 • [size=18:f2fefce8c3]Hi allemaal,
  Ik heb hier een Acer Aspire 5100 laptop van een kennis, die ik opnieuw moest installeren. (stond Windows Vista op) Ik heb via Acer eRecovery Management gekozen voor: [b:f2fefce8c3]Systeem volledig herstellen naar fabriekswaarden.[/b:f2fefce8c3]
  Dat ging allemaal prima en na een tijdje kreeg ik een bericht, iets met:[b:f2fefce8c3] ''Volledig herstel naar fabriekswaarden is voltooid, de laptop wordt nu opnieuw opgestart.''[/b:f2fefce8c3]
  Nu komt het ; de computer werd dus gewoon niet opnieuw opgestart.
  Ik heb hem toen zelf moeten aanzetten en toen was alles weg!
  Ik kreeg problemen met de [b:f2fefce8c3]''NTLDR ontbreekt''[/b:f2fefce8c3] melding.
  Dus heb ik een 100% werkende DVD met Windows XP Professional in de laptop gedaan, opgestart via de DVD (eerst op de eerste plaats instellen in de bios ofcourse) en steeds viel de laptop zomaar uit net na de hardwarecontrole (dus bij het scherm van de partities), ik vond dit erg toevallig dat het steeds bij dat scherm was.. ik heb voorzichtig geprobeerd alles stofvrij te maken, en ben toen naar school gegaan.
  Vanmiddag toen ik uit school kwam, nog een keer geprobeerd.
  Dit keer kon ik de partitie :C helemaal schoonmaken, en ik heb daarna de C-Schijf gebruikt voor de Windows XP installatie.
  Dat ging goed, totdat hij begon met bestanden kopieren want hij viel wéér zomaar uit.. (bij 40% kopieren)
  Ik vind dit nou allemaal vaag en hoop dat jullie misschien weten wat de oorzaken kunnen zijn, of ik er wat aan kan doen, en wat ik dan zou moeten doen.
  Ik baal ontzettend, omdat dit dus niet mijn laptop is.

  Hartstikke bedankt alvast,
  Groetjes, Bo
  [/size:f2fefce8c3]
 • :evil: :evil:
 • wij zijn echt niet blind .
  alles in hoofdletters neerkalken wordt ervaren als schreeuwen .
  en wordt niet zo gewaardeerd
 • Ow nou mijn excuses dan hoor, ik kan dat niet ruiken en zit nooit op een forum. Maar heb het gewijzigd..
 • Gaan hier verder lijkt me: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=207923
 • [quote:554d40554c="Johnny321"]Gaan hier verder lijkt me: http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=207923[/quote:554d40554c]
  Dat klopt, maar heb geen problemen meer met de NTLRD.
 • Ik weet niet hoe je dit hebt gedaan maar bij het stof vrij maken kun je de hardware beschadigen (stofzuigen bijvoorbeeld).

  Verder [b:27d8a441ee]kan [/b:27d8a441ee]het zijn dat er een fout zit in de partitietabel. In dat geval is het aan te raden alle partities te verwijderen en een nieuwe partitie aan te maken VOOR je windows erop zet.

  Tot slot wil ik je er op wijzen dat indien je een normale windows cd (geen dvd) gebruikt bij een laptop dit betekend dat een hoop interne onderdelen niet meteen werken. Er zijn veel specifieke drivers nodig voor de functionaliteit die in zo'n laptop zit ingebouwd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.