Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC geeft geen beeld meer, maar gaat wel aan.

Anoniem
j-singh
3 antwoorden
 • Beste allemaal,

  Een paar dagen geleden zat ik achter mijn pc, maar er deed zich iets raars voor. Op een gegeven moment bleef mijn beeld hangen en reageerde pc niet meer op toetsenbord/muis. Ik dacht in eerste instantie dat een van de volgende onderdelen defect was geraakt. Namelijk: videokaart, harde schijf, geheugen.

  In het verleden was het ook een paar keer voorgekomen dat mijn pc bleef hangen ( vier keer in vijf maanden tijd), maar na een reset werkte deze perfect. Echter is dit nu niet zo, want als ik mijn pc aanzet krijg ik een no signal op mijn beeldscherm. Ik heb mijn moederbord instellingen ge-reset ( batterij eruit) en pc zo kaal mogelijk proberen op te laten starten. Als ik mijn geheugen eruit haal, krijg ik wel een lange pieptoon. Dit was om te testen of moederbord reageerde op veranderingen. Verder krijg ik ook geen beeld via mijn onboard videokaart. De bovengenoemde onderdelen zijn getest bij een vriend en deze waren allemaal in orde.

  Ik vraag me af wat er defect kan zijn? Moederbord/processor, ik gok moederbord, want processoren raken bijna niet defect. Ik heb de laatste maanden hardwarematig geen veranderingen aangebracht. Verder heb ik geen extra systeem waar ik mijn processor kan testen, maar ik denk dat het aan mijn moederbord ligt. De processorkoeler en voeding draaien beide.

  Mijn hardware:

  MSI moederbord
  Q6600 processor met (met Zalman koeler)
  3 GB DDR 2
  750 GB HD
  ATI 4350 videokaart
  5.1 audigy

  OS: Windows 7

  Ik hoor graag in welke richting ik moet denken. Tips zijn welkom!
 • zoek het in de richting .
  PSU gaat langzaam dood
 • Mmm, zou kunnen.

  [quote:0687bed1cc="bsa100"]zoek het in de richting .
  PSU gaat langzaam dood[/quote:0687bed1cc]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.