Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Nieuwe laptop, temperatuur in orde?

Anoniem
Lt. Weasel
2 antwoorden
 • Hallo,

  Heb een nieuwe Hp Pavilion dv7 4050eb laptop met als cpu: core I5 430M en als gpu: ati mobility radeon 5650.

  Als ik de laptop een tijdje heb aanstaan en ben wat aan het internetten of een serie aan het bekijken ben (idle temperatures) warmt de cpu op tot ongv. 48 graden celsius en de gpu ongv hetzelfde, maar meestal iets warmer tot een 45-48 (soms 50) graden celsius.

  Edit: Momenteel beluister ik wat muziek via limewire en warmt de cpu op tot 53 graden celsius en de gpu ook tot 53 graden celsius! Laptop voelt al een stuk warmer aan en de fan maakt meer lawaai.

  De laptop voelt dan aan de linkerkant relatief warm aan (links onder naast het touchpad, en links boven, waar de 2 fans zijn om de warmte uit de laptop te blazen).
  Nu vroeg ik mij af of deze temperaturen normaal zijn voor idle gebruik bij een kamertemperatuur van 23 graden celsius.
  De hardeschijf is dan 37 graden celsius.
  Je hoort de laptop dan lichtjes zoemen.

  Echter, wanneer ik het programma speccy open, limewire open of een bestand zoek in de windows zoekfunctie, begint de fan opeens een stuk sneller en harder te werken waardoor deze meer lawaai produceert. Ook bij het spelen van javabased spel op spele.nl durft de laptop zijn fans even wat sneller te draaien.
  Echt gamen heb ik nog niet gedaan en daarvan kan ik dan ook geen temperatures over geven, maar ik vroeg me af of alles wel in orde was van temperatures in idle, want ik vind er niets van op het internet en ook niet voor mijn laptop specifiek omdat die vrij nieuw is en er nog geen echte reviews van zijn.

  Bedankt!
 • verander het energie schema is
  min laptop is net zo warm en als ik het schema op laag verbruik zet is het opgelost

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.