Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

PC boot niet na RAM upgrade

Anoniem
SAPPhIRE
3 antwoorden
 • Heren, onlangs kreeg ik van een vriend een setje OCZ reaper 6400 4gb kit uit zijn pc met defect moederbord, hij heeft nu iets met DDR3 gekocht. Ik heb zelf exact dit setje (OCZ2RPR8004GK), geinstalleerd in de gele DIMM sloten. Nu had ik het andere setje reapers erbij geprikt en mijn pc bootte niet meer (scherm blijft zwart, geen opstart piep van het BIOS).

  Mijn eerste gedachte was, DIMMs kapot. Om te testen mijn eigen dimms verwijderd en het nieuwe in de b1 en b2 sloten gezet, werkt perfect en stabiel. Memtestx86 kan ook geen fouten vinden.

  Toch krijg ik het niet werkend in verschillende configuraties. Voor Dual channel met 1 setje moeten de beide gele sloten (A1, B1) worden gebruikt, met 2 kitjes A1,A2 en B1,B2. Geen van deze combies werkt. Toch staat in de handleiding van de PQ5-E dat DIMMs van 512 - 4 GB per bankje worden ondersteund up to 16 GB totaal.

  Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Afzonderlijk werken alle DIMMs perfect, en in paren ook. Alleen met 3 of 4 bankjes er in doet hij niks meer.

  [size=9:e52f93fc14]Let wel, het gaat niet om de PC uit mijn onderschrift, ik heb inmiddels een nieuwe maar nog niet de specs pagina geupdated.[/size:e52f93fc14]
 • Sommige moederbordjes werken gewoon niet met sommige DIMM's.
 • Klopt maar waarom werken ze afzonderlijk en in paren dan wel? Het zijn 2 kitjes van exact hetzelfde type, dus 4 bankjes die identiek zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.