Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Setup office/photoshop pc

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben bezig met een samenstelling voor iemand die toe is aan een nieuwe office pc, waar af en toe foto's op bewerkt worden met op dit moment Photoshop elements 5.0 Dit is geen zwaar programma, maar misschien wil hij later gebruik maken van nieuwere (en dus zwaardere) versies. Verder worden er geen games etc. op gespeeld.

  De kast mag max 42 cm diep zijn, ivm de kast waar hij in komt te staan. Vandaar dat ik gekozen heb voor een kleinere kast met een micro ATX bordje er in. Verder wilde hij er een SSD in hebben zodat Windows en de programma's wat vlotter draaien.

  Randapparatuur is niet nodig.

  Dit is het opzetje die ik, na wat rondsurfen op het forum, gemaakt heb:

  Opzetje

  Nu een paar vraagjes:

  - Zijn deze componenten mooi in balans voor het beoogde doel?
  - Hoeveel meerwaarde heeft een SSD in dit systeem? Aangezien de totaalprijs dan van 600 naar 750 schiet. Is dit het waard?
  - Is dit mobo goed genoeg? Of kan ik toch beter kiezen voor deze kast, die net 42 cm is en waar een ATX bord in kan? Dan zou ik dit bord er in kunnen stoppen. Of bied dat geen meerwaarde?
  - En als laatst, is de videokaart goed genoeg?


  Alvast bedankt voor jullie tijd!

  Rob
 • Opzetje is niet verkeerd maar je linkje verwijst naar een mobo met een 880 G Chip.Dus daar zou ik een ander voor kiezen met de 890FX Chip : http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=9a96Os3KcsYjaNMk Hier kan je een paar jaar mee verder.Een SSD is ook een goede keuze,maar is i.d.d duur.

  Videokaartje is wel erg licht,misschien beter een 5570/ 5730/5750 kiezen.

  http://www.alternate.nl/html/categoryListing.html?cat1=9&cat2=474&cat3=0&bfbox=1&&tn=HARDWARE&l1=Grafische+kaarten&l2=PCIe+kaarten+ATI&l3=Radeon+HD5000&

  In je linkje naar de andere kast kun je ook een normaal mobo in kwijt, dus dat zou mijn keuze zijn. http://azerty.nl/8-1047-204429/antec-new-solution-nsk-4000-ii.html
 • Bedankt voor de reactie :)
  Maar is die mobo met een 880G chipset niet goed dan? Aangezien degene met een 890FX chipset een stuk duurder is en ik er niet echt een grotere verbetering in zie?

  En videokaartje twijfelde ik idd ook. Maar ik dacht, met applicaties zoals office gebruik en af en toe wat foto's bewerken is toch geen zwaar kaartje nodig? Dacht dat zelfs een onboard kaartje misschien wel zou volstaan. Of maakt een fotobewerkingsprogramma ook intensief gebruik van de GPU?
 • Je kan i.d.d ook een mobo nemen met onboard video.b.v.b

  http://www.alternate.nl/html/product/Moederborden_Socket_AM3/Asus/M4A88T-V_EVO-USB3/463781/?tn=HARDWARE&l1=Moederborden&l2=AMD&l3=Socket+AM3

  Ook kun je kiezen voor een normale Sata schijf ,dat scheelt een hoop geld. Met een SSD start windows wel sneller op ,verder zal je niet veel verschil merken met een Sata schijf als je de computer gaat gebruiken voor Office enz.

  Hier nog een linkje over een computer zoals jij wil samenstellen: http://pchelper.nl/configuratie-show-en-aankoop-advies-46/pc-voor-intensieve-fotobewerking-49628/
 • Ja idd, persoonlijk had ik ook al me twijfels over de SSD. Maja een vlotte Windows is ook wel fijn.

  En sorry maar ik snap je niet helemaal. Eerst zeg je dat de videokaart wat licht is en raad je me een zwaardere aan, en vervolgens zeg je dat een onboard ook wel voldoet. Wat moet ik nou? :P

  En bedankt voor de link, alleen dat is een thread van een jaar geleden, dus een beetje veroudert lijkt me :wink:

  Iemand anders nog op of aanmerkingen? :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.