Vraag & Antwoord

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Beste forumleden,

  Aangezien ik over een paar weken een nieuw systeem wil gaan aanschaffen, ben ik al wat gaan rondkijken. Uiteraard ga ik voor de nieuwe Sandy Bridge architectuur (LGA1155) met de P67 Chipset.

  Echter ben ik wat betreft de samenstelling er nog niet helemaal uit.
  Systeem gaat voornamelijk gebruikt worden voor gaming, maar weet nog niet of ik een Crossfire setup wil, of een single gpu setup (bijv. GTX 580 van NVIDIA)

  Aangezien je bij de "normale" P67 borden meestal maar de beschikking hebt tot 8/8 PCI-express lanes in Crossfire/SLI, zou je bij een Crossfire of SLI setup uit komen op een bord met de NF200 chip, welke 16/16 lanes kan doorsturen voor optimale performance. Echter ben je dan al gauw 300,- kwijt voor alleen het moederbord.

  Aanvankelijk heb ik deze setup samengesteld;

  Linkje

  Echter, vraag ik me af ik kan natuurlijk ook voor een single GTX 580 gaan en een goedkoper moederbord (heb je tenslotte maar 1x PCI-e 16x nodig) maar volgens mij gaan toekomstige games toch meer gebruik maken van dual gpu setups.

  Kortom, advies gevraagd. Budget is 1500,-

  Monitor heb ik nog, dus die hoeft niet nieuw aangeschaft te worden. Windows licentie heb ik ook (MSDNAA) mijn huidige muis (G5) blijf ik gebruiken. toetsenbord moet er nog wel bij.
  Games zullen gespeeld gaan worden op een resolutie van 1920x1080 (1080p)

  Alvast bedankt voor het meedenken!
 • Iemand tips en/of suggesties?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.