Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Hardnekkig laptop probleem

Anoniem
Belsat
4 antwoorden
 • Goede morgen!

  De laptop van een vriend heeft een groot probleem en ik ben aan het eind van mijn latijn :-( Het gaat om een 3 jaar oude Acer 3104, Sempron 3500, 2GB, ATI 1100 grafische chip.

  Deze laptop werkt volledig normaal met een extern beeldscherm. Het laptop scherm doet het soms wel, meestal niet. Op momenten dat het laptop scherm werkt, werkt het ook echt 100%. Je kunt het uitgebreid bewegen, geen tekenen van een los contact. Bij herstart komt het laptop scherm dan soms direct terug, vaak niet. Dan moet je weer een extern scherm aansluiten en na een paar herstarts komt dan het laptop scherm ook weer terug. Tot de volgende keer dat het ophoudt. Op momenten dat het laptop scherm niet werkt lijkt alles verder goed te draaien: je ziet en hoort de harde schijf werken en de Windows opstartgeluiden zijn er ook normaal. Alleen geen beeld.. Tot zover het probleem.

  Ik heb inmiddels de laatste BIOS geïnstalleerd, zo ook Vista compleet opnieuw er op gezet. Verder het laptopscherm gedemonteerd en de bijbehorende stekkertjes opnieuw aangesloten. Daarna werkte het laptop scherm voor een halve dag normaal maar inmiddels is het probleem weer terug. Een computer reparateur uit de buurt zegt dat er een nieuw moederbord in zou moeten.

  Wie heeft er verder nog een idee wat hier aan de hand zou kunnen zijn??

  Vriendelijke groeten, Henk
 • ik zou me nog kunnen voorstellen dat er iets mis kan zijn met de toetsen die gebruikt worden om tussen de beelschermen te schakelen. vieze toetsenborden doen soms rare dingen.
  ander ding: zit er constant een extern scherm aan, en zo ja, wat gebeurt er als er als dat niet het geval is?
 • Dank voor de reactie. Toetsenbord: goed idee, maar dat lijkt in orde te zijn. Ik kan het er eens uithalen en opnieuw aansluiten.
  Extern scherm is alleen om überhaupt een beeld te krijgen, m.a.w. zonder extern scherm hoor je hem wel opstarten, maar geen beeld op het laptop scherm. Met een extern scherm aangesloten heb ik op beide schermen beeld. Als ik dan het externe scherm afkoppel blijft er beeld op het laptop scherm. Als ik dan re-start, zonder extern scherm dus, start de laptop wel weer op, maar zonder beeld. Etc. Als iemand begrijpt wat ik bedoel :-)

  Ik heb net Acer support geschreven…

  Ciao, Henk
 • Kijk eens bij de specs v/d laptop welke grafische chip er inzit en download daarvoor de laatste driver en installeer die eens….
  En…?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.