Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

nieuwe hdd & geheugen

Anoniem
Hans.Vosman
12 antwoorden
 • ik wil graag een nieuwe hdd gaan kopen. want mijn huidige leest op 20 mb/s helaas ben ik niet bekent met de technologie van 4-5 jaar geleden:(
  nu vraag ik me dus af, past een sata 300 schijf ook in een oudere pc? of hoe kom je er achter welke sata aansluiting je hebt? ik had de samsung spinpoint f3 in mijn gedachte.

  nog een vraag over nieuw geheugen, ik wilde gelijk ook nieuw geheugen doen. dit word waarschijnlijk 800mhz ddr2. omdat ik nu ook ddr2 heb. of past ddr3 ook in een ddr2 slot?

  ik weet dat mijn pc eigenlijk helemaal tegen de vlakte moet, maar dit is gwn nog te duur, en aangezien ik nu toch bijna niet game en vooral met website bouwen bezig ben lijkt mij een upgrade een betere optie.

  alvast bedankt.
 • [quote:7c5a9cea3c="v.weinans"] dit word waarschijnlijk 800mhz ddr2. omdat ik nu ook ddr2 heb. of past ddr3 ook in een ddr2 slot? [/quote:7c5a9cea3c] DDR3 werkgeheugen gaat niet in een DDR2 slot passen. Zie hierover Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM#Alternatives
  [quote:7c5a9cea3c="v.weinans"] past een sata 300 schijf ook in een oudere pc? of hoe kom je er achter welke sata aansluiting je hebt? [/quote:7c5a9cea3c] Die info zou te vinden moeten zijn op de site van het moederbord. Om welk merk/type moederbord gaat het. Of als het een merk PC is, om welk merk/type PC gaat het?
 • een dell DEMENSION E520.
  oke dan word het gwn ddr2 geheugen.

  alleen de goede sata nu nog vinden.
 • Kijkend op internet zou er een Intel D915 2,8 GHZ CPU inzitten maar ik heb ook ander configuraties gezien, geldt ook voor de S-Ata schijf/schijven. Sommige hebben Raid-1 en dus 2 harde schijven inzitten. Handig om een tipje van de sluier op te lichten en even onder Systeem te kijken wat er volgens WIndows zelf inzit. Eventueel Apparaatbeheer gebruiken voor de componenten.
  Verder zijn er programma's als hdtune handig voor informatie over de harde schijven en CPU-Z over CPU en geheugen. Zover ik kan nagaan gaat het om een Windows XP computer, op zich nog wel bruikbaar voor licht gebruikt. Zelf heb ik een nog een oude P4 3GHz systeem staan die een AMD64 3000 en 3500 eruit loopt.

  Het is vreemd dat de harde schijven zo traag zijn. Een snellere harde schijf kan er zeker in.
  Wat betreft geheugen, even checken wat er nu inzit, vermoedelijk 2x512 maar het kan ook 1x1GB zijn. Ik zou dit hooguit verdubbelen.
 • ik heb:
  2gb ram 2x1 (ik heb in totaal 4 slots)
  3.0 ghz dual p D930 (2.992ghz)
  320gb hdd
  gpu: radeon X1550
  mobo: dell DM061

  dit was alles wat ik kon vinden op everest home

  ik wil graag 4gb op 800mhz. en dan ook 64 bit.
  nu draait mijn ram op 533mhz ofzo.
 • heb nog moeite met engels, maar wil dit zeggen dat mijn pc totaal geen nieuwe hardware suport??
  http://trac.mondorescue.org/ticket/225
 • [quote:9400c4e633="v.weinans"]heb nog moeite met engels, maar wil dit zeggen dat mijn pc totaal geen nieuwe hardware suport??
  http://trac.mondorescue.org/ticket/225[/quote:9400c4e633]Negeer die informatie, dat gaat over iets anders.
 • [quote:6a5b56eb65="v.weinans"]ik heb:
  2gb ram 2x1 (ik heb in totaal 4 slots)
  3.0 ghz dual p D930 (2.992ghz)
  320gb hdd
  gpu: radeon X1550
  mobo: dell DM061

  dit was alles wat ik kon vinden op everest home

  ik wil graag 4gb op 800mhz. en dan ook 64 bit.
  nu draait mijn ram op 533mhz ofzo.[/quote:6a5b56eb65]Volgens de handleiding zou het moederbord 667Mhz ondersteunen. Of 800MHz als 800MHz herkend wordt, dat weet ik niet. Ik zou zelf niet al te veel investeren. Een harde schijf zou eventueel wel kunnen als je kiest voor een sneller model. Voor 64 bit is uitbreiding naar 4GB mogelijk zinvol. Wil je Windows 7 64 bit gaan gebruiken? Dat draait ook op 2GB, zo gebruik ik het tenminste. Alleen heb ik nog een systeem dat DDR ECC geheugen heeft. Dat vond ik te duur om uit te breiden.

  2GB geheugen lijkt me trouwens voldoende voor Windows XP, Vista of 7 (32 bit). Snelheidsverschil ga je niet merken met meer geheugen tenzij je echt geheugen intensieve activiteiten uitvoert. Vervanging van het oude geheugen kan wel wat winst opleveren want het moederbord zou 667MHz ondersteunen. De winst is vaak niet die 20% die je mogelijk verwacht.

  Ik weet niet goed waarmee ik je CPU kan vergelijken. Zelf heb ik een systeem met een E5200 en die CPU lijkt slechtere specs te hebben dan de jouwe. Alleen wordt voor de D930 bij Memory specifications gemeldt dat het geheugen 32 bit adressing heeft.
 • ja ik zit nog te twijfelen of het windows 7 64bit word of ubuntu 64bit. weet iemand of games als crysis1 hot pursuit en cod4 draaien op ubuntu?

  dat word de investering waarschijnlijk:
  4gb ram
  samsung spinpoint f3 1tb
  is dit verstandig?
 • Dat ligt aan het alternatief en dat is volledige vervanging.
  De schijf kan gewoon mee, kosten rond de 50-70 euro, beetje afhankelijk van hoe snel en hoe goed die moet zijn.
  Het geheugen kan vast wel worden gebruikt in een nieuw systeem, tenzij je daarvoor juist DDR3 geheugen nodig hebt.

  Gebruik je je huidige systeem ook al met de cod4 en crysis 1? Zo ja, wat vind je van de snelheid?

  Een nieuw systeem kan Intel of AMD zijn. De Intel 775 wordt nog veel gebruikt maar wordt als verouderd gezien. Verder gebruik je ook een al wat oudere videokaart. Afhankelijk van je totale budget kan het soms verstandiger zijn om alles volledig te vervangen.

  Wil je weten of je huidige systeem voldoende snel is, dan zou ik eerst alleen de harde schijf vervangen. Uitbreiden van geheugen kan gamen wat soepeler doen verlopen en dat kan dan altijd nog. Is het met die uitbreiding nog steeds te langzaam, dan moet je toch alles vervangen.
 • zoals ik al eerder zij gamen is een bijzaak. maar als ik een programma als adobe dreamweaver opstart wil ik niet 5 minuten te hoeven wachten, en als er dan ook nog 2 mozilla's draaien dat hij dan vast loopt.
  dit hoop ik op te lossen met meer geheugen.

  als ik een nieuw systeem [u:7788fcc8e8]zou[/u:7788fcc8e8] kopen dat word dat wel met i5 2500. verder gebruik ik mijn systeem wel met cod 4 en crysis heb ik geprobeert, maar ik had 5-6 fps en dit was na een halfuur niet meer leuk.
  verder wil ik weten of er uberhaubt wel games draaien op ubuntu? want dit bespaart ook weer W7, waar ik wel geld voor heb gerekent. ik bestel dat dan op surfspot, via mijn pa dus dat zal rond de 50 eu liggen.

  en als ik nu een goede hdd koop kan die over een jaar ook door naar een "i" of "bulldozer" systeem.


  en om nog terug te komen op mijn vorige vraag, ik weet nu nog niet zeker of een samsung spinpoint f3 wel in mijn pc past, of anders een alternatief?


  nog wat: mijn voeding is 350 watt, hoe kom ik er achter hoeveel die gebruikt zodat ik miss een radeon hd5670 kan kopen.
 • Als de computer vastloopt op dreamweaver en 2 mozilla's dan lijkt me het systeem niet stabiel. Als memtest86 geen problemen laat zien, dan zou ik toch eerst de HD maar eens testen. Er kan test software worden gedownload bij de fabrikant van de HD. Maar de software van de ene fabrikant is meestal ook te gebruiken bij een schijf van een andere fabrikant.

  Ik heb een vergelijkbaar systeem gezien waar zo'n beetje alle Adobe software op stond … inclusief Dreamweaver. Draaide wel op Vista en had 2GB geheugen. En ja, ook dat systeem was niet voor uit te branden en had regelmatig onverwachte vastlopers ook bij normaal gebruik. Mijn conclusie was toen een defecte harde schijf en veels te veel programma's die bij het opstarten werden geladen.

  En deze week trof ik een wat lichter systeem, Windows XP en 1GB geheugen, ook traag en vastlopers. Ook hier bleek de harde schijf defect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.