Vraag & Antwoord

Anoniem
micorleone
7 antwoorden
 • Ik heb een massa dvd's en wil ze met DVDFab converteren naar Divx/AVI. HD MKV is omwille van verschillende redenen (oa. compatibiliteit met oudere en goedkopere media players zoals op de slaapkamer) uit den boze. Ook het gewoon 'rippen'/kopiëren naar harde schijf in VIDEO_TS IFO/VOB is niet wat ik wil. Ik wil immers de originede dvd's blijven gebruiken voor wanneer ik languit in de zetel van een film/serie wil genieten met een groot formaat plasma Panasonic scherm en DTS 5.1 geluid. Maar aan de andere kant zit ik veel op de trein en is op een usb-stick of een klein deel van de harde schijf van mijn netbook het heel handig om wat entertainment te hebben in Divx/AVI (geen HD want dat rendeert toch niet op zo'n klein scherm).
  DVDFab lijkt me een goede oplossing qua software. Ik heb wat zitten experimenteren op een DualCore E7600 pc maar dat is toch wel traag. Ik wil dus een nieuw systeem bouwen, vooral voor het converteren van mijn dvd-collectie (dan heb ik tevens een backup naast de originele schijven). En nu is mijn vraag: wat is de beste CPU hiervoor? Intel Sandy Bridge (4 cores) of toch maar de veel goedkopere AMD Phenom II X6 (6 cores). En in Windows 7 64-bit, renderen al die cores dan wel effectief in DVDFab?
 • ik zou dubbel doen.

  -rippen naar ISO.
  -die iso weer rippen naar divx avi

  Harde schijven kosten erg weinig tegenwoordig

  En ik heb het uitgevoerd op 3 computers tegelijk.
  Paar dagen en je bent klaar
 • Een duizendtal dvd's zal wel wat langer duren dan een paar dagen. Maar met welke cpu voor het nieuwe systeem? Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

  DVDFab: gebruikt die efficient alle mogelijke cores? Of volstaat een quadcore? Intel of AMD?
 • 1000 DVD's is 2 tot 3 tb aan harde schijf ruimte.

  Alle dvd rip software die ik ken gebruikt 1 core. Het is meestal geschreven door amateurs. Niet slecht hoor maar wel single core.
  Investeer in paar snellere single core machines.

  Heb ook getest of 2 DVD spelers tegelijk wou rippen maar dat was geen snelheidswinst.

  4 per dag op 3 computers rippen is 12 DVD's per dag.

  83 dagen heb jij 1000 DVD's geripped.

  NB De Nederlandse wet staat niet toe dat je de DVD kopieerbeveiliging omzeilt en ik ga er vanuit dat tips op dit forum niet toegestaan zijn.
 • > Alle dvd rip software die ik ken gebruikt 1 core. Het is meestal geschreven door amateurs. Niet slecht hoor maar wel single core.

  DVDFab (www.dvdfab.com) is NIET geschreven door amateurs…

  Maar wel degelijk professionele software.
 • Als ik het zo lees ondersteund de nieuwste versie ook conversie met CUDA:
  http://blog.dvdfab.com/dvdfab-now-supports-nvidia-cuda.html

  Dat betekent dat een recente nvidia-kaart de conversie voor zijn rekening kan nemen, hetgeen een flinke snelheidswinst oplevert.
  Ze geven op de site zelf een voorbeeld van een Corei7 tov een GT 330.
  Als je beseft dat die 330 een vrij trage Nvidiakaart is kan je voorstellen dat een 560ti bijvoorbeeld het hele proces gewoon zomaar 3 keer zo snel doet als een Corei7.

  Overigens staat er dat dvdfab multicore ondersteunt:
  [i:6d748d3bb0]Now, with a computer running on CUDA-enabled GPU, you can use DVDFab products to copy/rip your DVD/Blu-ray movies or convert videos in a speed much faster than ever before, although DVDFab has always been saving your time with multi-core CPUs and batch conversion supported. And your computer will run much smoother since more CPU resources are spared. Thanks for CUDA![/i:6d748d3bb0]
 • Wat ik lees is dat een DVD geripped kan worden in 10 tot 20 minuten naar ISO bestand.
  Het is even hard werken maar dan kan je zeker binnen paar weken je 1000 DVD rippen.

  Ik zou dan de nodige harde schijf ruimte verdubbelen dus geen 3 tb maar 6 tb. Na het rippen de hele collectie van 3 tb kopiëren naar de andere 3 tb.

  De kans op een harde schijf fail is dacht ik 6% in drie jaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.