Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

FF klagen: zijn dit de nieuwe generatie moederborden? Aldi..

Vind eerlijk gezegd niet dat je iets te klagen hebt. Je kan eerder bij jezelf te raden gaan dan de Aldi/Medion iets te verwijten. Kwestie van even goed naar de specs kijken voor je iets koopt.

Anoniem
arjant2
11 antwoorden
 • Na een crash van mn ouwe pc heb ik een nieuwe aangeschaft van Aldi.
  Naar mijn weten vrij goede specs:AMD Athlon Quad Core 3.0, Radeon 512, 4GB werkgeheugen, 1 TB harde schijf, HDMI 8 kanaals etc. En dat voor 400..
  Affijn, het ding opengemaakt, want ik heb nog een prachtige Soundblaster LIVE en ik had mijn ouwe harde schijf nog over willen zetten…
  Nou, mooi niet. Nergens een ''normale'' insteekgleuf en de aanwezige harde schijf heeft smalle aansluitingen en ook geen mogelijkheid om door te lussen.
  Is dit ''normaal" en valt er ''tegenswoordigs" niets meer te sleutelen?
  Groet
 • Het onboard geluid is waarschijnlijk beter dan die prachtige soundblaster live. Meestal zit er nog wel een IDE aansluiting in een nieuwe pc, maar blijkbaar niet altijd. Je kunt een ide/sata converter kopen, of je oude schijf in een externe behuizing van een tientje zetten.
 • Aldi maakt helemaal geen PC's, da's een supermarkt voor levensmiddelen. Is het toevallig een Medion? Zo ja, welk type?

  Verder is het inderdaad logisch dat er in moderne PC's geen IDE/ATA aansluiting meer hoeft te zitten, maar ik vind het overigens wel raar dat er geen (vrij?) PCI slot in zit voor zo'n geluidskaart, want dat is nog steeds standaard op moederborden.
 • -Sorry van die dubbele melding. Dacht dat het niet verzonden was.
  -Het is een Medion MD 8359
  -Er zitten 2 soort supersmalle aansluitinkjes naast elkaar, naast de grafische kaart. Bruine, ongeveer 4 a 5 cm lang In ieder geval geen PCI.
  -Ik zie ook nergens een aanduiding van het merk moederbord. Er wordt ook geen moederbordboekje bijgeleverd.
  -Kan zijn dat het onboard geluid beter is, maar ik heb gewoon een (redelijk goede) stereoinstallatie er op aangesloten en de ouwe LIVEsSoundblaster gaf gewoon een steviger, helderder geluid door. Misschien dat dat 8-kanaals van de nieuwe een minder geluid geeft. Ik heb de stereo aangesloten op de uitgang ''voor''. En tja, er zit natuurlijk geen optische aansluiting op mijn stereo.
  -Je bedoelt denkelijk zo'n dockingstation. Lijkt me ook wel wat om mijn ouwe schijf over te zetten. Die zijn zeker geen tientje. Ik heb er een gezien bij Conrad voor 2 tientjes. Te overzien.
  -oja, de ouwe HP Laserprinter waar pas een dure cartridge is natuurlijk ook weer niet te gebruiken: geen printeraansluiting achterop, alleen USB
  Nu kan ik of een soort verloopstekker van serieel naar USB of een hele nieuwe kabel aanschaffen om er daarna achter te komen dat er geen drivers voor de HP 1100 meer zijn en toch zeker niet voor mijn nieuwe W7 64 bit.
  -Mijn EPSON scanner werkt nu wel dubbel zo goed en zo snel. EPSON had wel drivers W7 64bit

  Dus niet alles kommer en kwel.
  Wie het weet mag het zeggen.

  Groet
 • [quote:6be782bb67="Sandy"]-Er zitten 2 soort supersmalle aansluitinkjes naast elkaar, naast de grafische kaart. Bruine, ongeveer 4 a 5 cm lang In ieder geval geen PCI.[/quote:6be782bb67]Jammer, dit moederbordje ondersteunt blijkbaar dus geen PCI-uitbreidingskaarten, maar PCI-e x1.
  [quote:6be782bb67="Sandy"]-Kan zijn dat het onboard geluid beter is, maar ik heb gewoon een (redelijk goede) stereoinstallatie er op aangesloten en de ouwe LIVEsSoundblaster gaf gewoon een steviger, helderder geluid door. [/quote:6be782bb67]waarschijnlijk omdat je met de Soundblaster software ook de tooninstellingen kunt inregelen. Wellicht kun je ook software daarvoor vinden voor je huidige geluidschip.
  [quote:6be782bb67="Sandy"]Je bedoelt denkelijk zo'n dockingstation. Lijkt me ook wel wat om mijn ouwe schijf over te zetten. Die zijn zeker geen tientje. Ik heb er een gezien bij Conrad voor 2 tientjes. Te overzien.[/quote:6be782bb67]Paradigit in de buurt? 15 euro voor zo'n behuizing:
  http://www.paradigit.nl/PARADIGIT/product/ZPR_02OPS/04_EXTCASE/productdetails/80001565/K%c3%b6nig_HDD_Behuizing_3_5_IDE_USB_2_0/CMP_MOBSTOR22/default.aspx
 • [quote:82f8b2f2f5="Sandy"]oja, de ouwe HP Laserprinter waar pas een dure cartridge is natuurlijk ook weer niet te gebruiken: geen printeraansluiting achterop, alleen USB
  Nu kan ik of een soort verloopstekker van serieel naar USB of een hele nieuwe kabel aanschaffen om er daarna achter te komen dat er geen drivers voor de HP 1100 meer zijn en toch zeker niet voor mijn nieuwe W7 64 bit.
  -Mijn EPSON scanner werkt nu wel dubbel zo goed en zo snel. EPSON had wel drivers W7 64bit

  Dus niet alles kommer en kwel.
  Wie het weet mag het zeggen.

  Groet[/quote:82f8b2f2f5]

  De laatste paar jaar vindt je op de meeste moederborden al geen paralelle poort meer. Moederbordfabrikanten laten deze achterwege, omdat printers tegenwoordig alleen nog maar uitgerust zijn met een usbaansluiting en de duurdere modellen hebben vaak nog een netwerkaansluiting of beschikken over wifi (draadloos).

  Om terug te komen op jouw printer. Windows Vista heeft standaard drivers voor de Laserjet 1100 aan boord. Ongetwijfeld staan deze drivers ook in Windows 7.

  Je kunt een paralell naar usb kabel kopen om je printer op een usbpoort aan te sluiten. Voor zover ik kon achterhalen heeft je printer geen netwerkaansluiting. Een andere mogelijkheid is om een printerserver aan te schaffen, daar je printer op aansluiten en vervolgens met een UTP kabel verbinden met je router. Tenminste als je thuis een bedraad netwerk hebt.
 • Over die printer nog: ik dacht slim te zijn en in mijn wirwar van in het verleden verzamelde verschillend kabelgeweld had ik het gevonden, althans dat dacht ik: ik had een stekker vrouwtje - vrouwtje en ook een kabel met aan het eind USB. Alles paste prima. Edoch: de PC herkent het niet: ''unknown'' device. En of ik het apparaat maar wilde vervangen.
  Ik ben dus bang dat, als ik een kabel koop met aan het eind USB hij het ook niet herkent.
  Affijn: Toch maar: "Het hemd hoog opgebeurd en lustig rondgesprongen"

  Groet
 • Voor die HP LaserJet 1100 Printer series zitten de drivers inderdaad al in Windows 7. Ik vond overigens nog wel een Engelstalige tutorial Connect a USB to Parallel LaserJet Printer Cable Using Windows 7. Het gaat blijkbaar om een overjarig model, waaraan je beter niet al te veel geld meer aan zou moeten uitgeven. Het beste is, zodra de inkt cartridges leeg zijn, een nieuwe printer aan te schaffen.

  Verder kan ik me heel goed voorstellen, dat de interne uitbreiding mogelijkheden van goedkope merk pc's beperkt zijn.
 • Dit is inderdaad niet vreemd.
  De Medion pc's bevatten custom onderdelen die speciaal gemaakt worden voor merken als dit om zo goedkoop mogelijk uit te zijn.
  Dit soort pc's zijn dan ook eigenlijk niet geschikt om uit te breiden of onderdelen te gaan vervangen. Doelgroep van merken als Medion zijn mensen die gewoon een werkende pc willen voor niet te veel geld en daar zelf niet aan gaan sleutelen. Ze hebben wel pc's die uit te breiden zijn maar dan zit je in een hele andere price range.

  Dit betekent dus ook dat er weinig tot geen aansluitmogelijkheden zijn voor 'verouderde' onderdelen.
 • [quote:961fcda96d="Sandy"]-Kan zijn dat het onboard geluid beter is, maar ik heb gewoon een (redelijk goede) stereoinstallatie er op aangesloten en de ouwe LIVEsSoundblaster gaf gewoon een steviger, helderder geluid door. Misschien dat dat 8-kanaals van de nieuwe een minder geluid geeft. Ik heb de stereo aangesloten op de uitgang ''voor''. En tja, er zit natuurlijk geen optische aansluiting op mijn stereo.
  Groet[/quote:961fcda96d]

  Dan zul je de pc even moeten 'vertellen' d.m.v. de instellingen dat hij stereogeluid moet doorgeven i.p.v. 8-kanaals. Alles wat naar de achter- en centerkanalen gaat mis je nu in je stereobeeld. Logisch dat het wat ielig wordt…..
 • Dat "vertellen" kan overigens vrij eenvoudig met bijv. het gratis AC3Filter, zie "Down-mix" functie.
  http://ac3filter.net/wiki/AC3Filter

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.