Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Vastlopen Vista na schone Installatie

Anoniem
Tirm
4 antwoorden
 • Hallo allemaal ik ben nieuw hier en ik heb een probleem.

  Ik ben een pc aan het klaarmaken voor een familielid. Schone installatie van vista erop gezet, alle drivers geinstalleerd, windows volledig up-to-date. Nu merkte ik het met installeren van alle onderdelen dat het syteem af en toe bevroor. Ik dacht dat het lag aan eventuele drivers die nog niet goed geinstalleerd waren of aan de processor (wat niet meer de snelste is). Nu ben ik het wat gaan monitoren en het valt me op dat wanneer het syteem voor ongeveer 20 seconden bevriest, het CPU gebruikt terugvalt naar 0%. En niet naar 100% (wat voor mijn gevoel logischer zou zijn?) Ook vind ik dat het het CPU gebruik erg onrustig is als de pc in ruststand is. (lees: er geen programma's draaien naast de standaard programma's + norton 2010 die niets doet, geen update of scan) Het geheugen blijft wel ongeveer op hetzelfde niveau. Wat zou ik kunnen doen? Waar zou ik naar kunnen kijken?

  Specs:
  Moederbord: Gigabyte GA-MA790X-DS4
  Processor: AMD Athlon X2 5200+ 2700MHZ
  Geheugen: 2x 2gb DDR2 800mhz
  Videokaart: ATI Radeon HD 5500 series
  Harde schijf: 1TB 5200rpm

  Alvast bedankt!
 • Je zou geheugen en schijf kunnen controleren.

  http://www.memtest.org/download/4.20/memtest86+-4.20.iso.zip
  Branden op dvd/cd, PC herstarten en zorgen dat het van de CD opstart.

  http://computertotaal.nl/software/22639-crystaldiskinfo.html
  http://computertotaal.nl/software/20969-disk-scanner-1-2.html
 • Ik heb er al ander geheugen in gedaan. De harde schijf is vorige week nieuw gekocht. Gisteren heb ik een andere voeding geprobeerd. Ook heb ik de pc nogmaals geinstalleerd. En alleen de ATI Catalyst Package erop gezet voor de drivers van de videokaart. Maar het mocht allemaal niets helpen…
 • [quote:bc21e8280c="Kareltj"]Ik ben een pc aan het klaarmaken voor een familielid. Schone installatie van vista erop gezet, alle drivers geinstalleerd, windows volledig up-to-date. [/quote:bc21e8280c] Stond Vista er al op, toen je deze pc (liet) samenstellen? Anders kun je waarschijnlijk beter Windows XP SP3 terug installeren. Deze is waarschijnlijk ook sneller op zo een oude PC. Wat was er overigens mis met je oude schijf? Want aan een PC van ongeveer vijf jaar oud, kun je beter niet te veel geld aan uitgeven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.