Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Upgrade advies (cpu bottleneck voor nieuwe gpu?)

Anoniem
Cembalo1
2 antwoorden
 • Hallo,

  Na een zeer lange periode van afwezigheid meld ik me weer eens hier op het forum! Ik ben een beetje uit alle nieuwtjes in hardwareland en zou daarom graag jullie advies horen over een upgrade die ik binnenkort wil uitvoeren in verband met het uitkomen van enkele grote gametitels. TES Skyrim staat bovenaan m'n verlanglijstje, en ook Battlefield 3 wil ik graag kunnen spelen, het liefst met alle grafische pracht die deze spellen te bieden hebben. Eerst maar eens mijn huidige setup:

  Asus P5K
  C2D E8200 @3.7 GHz
  4GB RAM
  8800GT
  (alles hangt aan een Silverstone Nightjar 500W PSU)

  Mijn monitor heeft een resolutie van 1680 x 1068, en mijn budget is vrij beperkt als arme student…

  De meest logische upgrade lijkt me zelf de videokaart. Bovendien kan ik op dit moment van een kennis voor 100 euro een HD6870 overnemen, en ik ben zeer geneigd op dit aanbod in te gaan. Ik vraag me echter af of mijn cpu in staat is in moderne spellen deze videokaart bij te benen, en of ik veel verschil ga merken vergeleken met mijn huidige videokaart op de genoemde resolutie. Ook heb ik geen idee hoe het met quadcore ondersteuning van de huidige games gesteld is. En 4GB RAM? Is dat nog steeds ruim voldoende, of is 6GB tegenwoordig eigenlijk gewenst?

  Ik begreep dat de nieuwe generatie videokaarten ook nog even op zich laat wachten, dus het leek me niet verstandig de HD6870 te laten liggen om vervolgens nog een half jaar op een nieuwe generatie te wachten. Mee eens?

  Bij voorbaat dank!
 • Als je monitor maar tot 1680x1050 pixels gaat en je bent niet van plan om een nieuw scherm te gaan kopen, dan is die upgrade naar HD6870 voor 100 euro geen weggegooid geld.

  Zo te zien heb je je dual core processor ook redelijk overklokt, dus ik denk niet dat je zo heel snel CPU power tekort zal komen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.