Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

iMac met SSD of toch HDD.

Anoniem
PC Pim
10 antwoorden
 • Ik wil een iMac kopen, maar twijfel nog of ik er een met 256GB SSD neem voor het systeem en progs, of alleen HDD. Data sowieso op HDD.

  Gebruik het niet voor gaming, wel foto- en videobewerking en de gewone zaken (internet, mail, office etc.).

  Punt is dat je veel leest over de in de loop der tijd verminderende prestaties van een SSD, en veel utilities die dat tegen zouden gaan niet voor MAC zijn geschreven.
  SSD zou nog niet "volwassen" zijn.

  En in een iMac wissel je niet zomaar even een onderdeel dat niet blijkt te bevallen.

  Advies? Grotere SSD bv toch 512GB ipv 256 GB?
  Toch maar HDD?

  Ik heb al de zoekfunctie gebruikt maar wordt niet veel wijzer, en zaken verouderen snel.

  Heb dank.


  .
 • ik neem aan dat je gewoon bij de appel store koopt?
  miss kan je beter een pc samenstellen met een klein kastje en een 27 inch scherm+losse mac OS.

  dit kost je heel wat geld en je hebt dezelfde/betere prestaties!
  hier mac voor 3 tientjes :mac OS

  samenstelling:azerty winkelmantje

  succes!
 • In feite zie ik juist enorm op tegen een prefab computer, heb daar altijd iets tegen gehad.
  Ik heb al tig jaar zelf mijn PC's gebouwd, voor mezelf, huisgenoten en een paar kennissen. Tot nu toe allemaal Windows systemen.

  Voor beeldbewerking heb ik me eindelijk laten overhalen eens een MAC te kopen, en dan was de keuze een iMAC 27"in de hoogste configuratie of een Mac-Pro in een leuke samenstelling. toch al gauw (ver) boven de drie mille. Inderdaad geen kattepis, maar voor kwaliteit heb ik wel wat over.

  Ik wilde dus eigenlijk inderdaad zelf een systeem opbouwen, zoals je suggereert, maar volgens diverse bronnen kun je geen OS X los kopen om op een niet-MAC-gebouwde PC te zetten. Wil trouwens OS X Lion, en dat kun je alleen maar in de Mac-shop krijgen, en dan moet je eerst weer geregistreerd gebruiker zijn.
  Als bovenstaande niet waar is, en een OS X SL legaal en registreerbaar te krijgen is, en ik er dan Lion overheen kan installeren, is dat meer dan welkom.

  Ik heb al een klerenkast waar ikzelf in kan (niet zo'n modieus mietending waar je alleen een gedresseerd Rhesusaapje in kan laten werken), en daar kan ik een nieuw setje bord, CPU, RAM, SSD, HDD's en VGA in zetten naar hartelust. En er een leuk Eizo S-IPS schermpje bij kopen. Ben ik inderdaad nog steeds stukken goedkoper uit, en heb ik exact wat ik wil.

  Hamvraag; kan ik dat Lion uiteindelijk erop krijgen en hoe?
 • ik snap je probleem,
  miss heb je hier wat aan: http://www.youtube.com/watch?v=4TJ8KJ8uoC8&feature=related

  en dit: http://www.youtube.com/watch?v=khvh6S7x148&feature=related
 • Voor zover ik weet is het illegaal om Mac OS X op een niet MAC-pc te installeren. Dus dat is volgens mij niet echt de beste optie. Je kan het proberen maar het gaat nooit zo goed werken als een echte Mac.
 • Maar de vraag was of SSD's al volwassen genoeg zijn, dus uit de kinderziektes, dus betrouwbaar genoeg om je systeem op te zetten of is het beter nog wat te wachten.
  Met name het probleem van met de tijd behoorlijk teruglopende prestaties vind ik verontrustend. Of is dat tegenwoordig al verholpen.
 • Ik denk zelf dat SSD's inmiddels betrouwbaar genoeg zijn. Hierover zijn regelmatig artikelen over verschenen, in diverse computerbladen. In de nieuwe computer totaal van oktober 2011 staat een test van 13 SSD's. Of check eventueel dit artikel uit 2009 op de site van computer totaal http://computertotaal.nl/hardware/20107-supersnelle-opslag-op-ssd.html Een levensduur van ongeveer vijf jaar, wordt ook nu nog vanuit gegaan.
 • Het lijkt er inderdaad op dat ze nu een aanvaardbare betrouwbaarheid hebben bereikt met SSD's en alleen nog de prijs per GB omlaag moet. Maar daar wacht ik niet meer op.
  Die CT had ik al bekeken, maar op andere websites werd een probleem vermeld dat in een gewone test niet naar buiten komt; het in relatief korte tijd toenemende verlies aan snelheid als gevolg van de toegepaste lees- en schrijfmethodes.
  Ook de berichten over SandForce danwel Intel/Marvell controllers zijn nogal verwarrend.
  Moeilijk aan de hand van die verschillende berichten een keus te maken.

  Die PC wordt dus een iMac, met SSD, en een backup van het OS op de HDD. Laat hem in een prefered store samenstellen zodat ik toch nog wat eigen inbreng heb.
 • Maar… Waarom wil je een SSD i.p.v. een HDD? Ik snap nog steeds niet zo goed wat hier nou het nut van is. Oké, je hebt geen bewegende delen, het kan iets meer tegen een stootje en het is (theoretisch) sneller.
 • Zit wel wat in. Maar 95% van de automobilisten rijdt boven zijn stand. En waarom een BMW 7 als een 5 of 3 ook voldoet. Met auto's heb ik niks. Buren heb ik niet; hoef ik ze ook niet steeds in van alles te overtreffen.
  Maar met electronica, foto-apparatuur en in dit geval computers heb ik juist lol van een stuk overkill in prestaties. Ieder zijn hobby.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.