Vraag & Antwoord

Moederborden, processors, overklokken, casemodding en koeling

Upgraden C2D E8400 systeem of alleen Windows 7 aanschaffen?

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Betreffende de pc uit mijn onderschrift ben ik van plan om de harde schijven opnieuw in te gaan delen aangezien ik heb besloten dualboot XP / Vista te verwijderen en volledig over te stappen op Vista.

  Nu heb ik 3 interne harde schijven en 1 externe schijf.

  -2x Samsung Spinpoint F1 500Gb
  -1x Western Digital WD10EARS-00Y5B1 1TB
  -1x Western Digital WD10EACS Elements harde schijf

  Nu had ik gedacht om de 2 Samsung schijven in raid 1 te zetten en daar 3 partities op te maken; Windows, Games, Temp. De WD schijf wil ik als data schijf gebruiiken en deze data wil ik gaan backuppen op de externe WD schijf.

  Ik weet dat raid 1 geen backup is, maar op het moment dat 1 schijf faalt gaat de andere verder en kan ik een nieuwe schijf bij hangen.

  Volgens de manual van het moederbord dien ik in het bios sata op raid te zetten. Vervolgens kan ik in de raid utility gewoon beide schijven in raid 1 zetten.

  Zie ik hier nog wat over het hoofd?
 • je wil overstappen op vista .
  dat is wel heel slecht .
  je kan beter xp met sp3 nemen of de stap maken naar win 7
 • [b:86d5ca5dcd]Als reactie op canonboy -[/b:86d5ca5dcd]
  Welnee, Vista SP2 is helemaal niet slecht. Windows 7 is slechts een fractie sneller dan Vista SP2 en slechts op details handiger of 'beter'.
  En XP SP3 is minder veilig dan Vista en Windows 7.

  [b:86d5ca5dcd]Als reactie op rolla -[/b:86d5ca5dcd]
  Rolla, een belangrijke vraag is welke Vista editie je gebruikt.
  Is dat Vista Business (te vergelijken met Professional onder XP en Win7) dan ontvang je tot 11 april 2017 beveiligingsupdates.
  Echter, voor de Vista Home en Ultimate edities bestaat geen ondersteuning met gratis beveiligingsupdates meer na 10 april 2012.
  [b:86d5ca5dcd]Alleen met een Vista Business editie zou ik de moeite nemen van een nieuwe installatie.
  Een Vista Home of Ultimate editie zou ik liever vervangen door Windows 7 Professional SP1 64 bit OEM.[/b:86d5ca5dcd]

  Zie:
  http://support.microsoft.com/lifecycle/#tab1
  http://support.microsoft.com/lifecycle/#tab2
  http://support.microsoft.com/lifecycle/#tab3
  http://support.microsoft.com/gp/lifepolicy
  http://support.microsoft.com/gp/lifeselectwin
  http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=11712
  http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=11734
  http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=11707
  http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=14481
  http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows/products/lifecycle

  En zie eventueel ook de bijdragen in deze thread:
  http://www.security.nl/artikel/37779/Microsoft_stopt_ondersteuning_Vista_SP1.html
 • Eigenlijk was de vraag niet wel of geen Vista installeren aangezien ik er niet van op de hoogte was dat MS de beveiligingsupdates beeindigd per april 2012.

  Aangezien ik XP Home en Vista Home Premium heb zal ik dus moeten overstappen. Is alleen de vraag Windows 7 of wachten tot dat Windows 8 in de loop van volgend jaar verschijnt?

  Ik ga voor nu een herinstallatie doen van Vista en ga eens rustig bekijken of ik een upgradeset ga kopen met een OEM versie van Windows 7 of ga wachten tot 8 verschijnt. Retailversie vindt ik zonde geld aangezien je voor het bedrag wat je meer betaald t.o.v. een OEM versie ook nieuwe hardware kunt aanschaffen.
 • [quote:46137e9041="rolla"]Eigenlijk was de vraag niet wel of geen Vista installeren aangezien ik er niet van op de hoogte was dat MS de beveiligingsupdates beeindigd per april 2012.
  [/quote:46137e9041]Ja, dat begreep ik, dat je eigenlijk andere dingen vroeg, maar het aflopen van de ondersteuning met security updates voor de Vista Home en Ultimate edities per 10 april 2012 leek me relevante informatie.


  [quote:46137e9041="rolla"]Aangezien ik XP Home en Vista Home Premium heb zal ik dus moeten overstappen. Is alleen de vraag Windows 7 of wachten tot dat Windows 8 in de loop van volgend jaar verschijnt?
  [/quote:46137e9041]Windows 8 komt naar verwachting pas uit ná het aflopen van de ondersteuning voor de Vista Home en Ultimate edities.
  De ondersteuning voor XP Home edition loopt echter nog door tot 8 april [b:46137e9041]2014[/b:46137e9041].
  http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=3221
  Eventueel zou je dus Windows 8 kunnen afwachten met XP, zonder Vista.

  Of je Windows 8 prefereert boven Windows 7, dat is een heel andere vraag.
  Kijk alvast eens naar hoe Windows 8 eruit gaat zien, en of dat je bevalt.
  http://computertotaal.nl/software/23128-eerste-indruk-van-windows-8.html
  Mijzelf lijkt Windows 8 veel te zeer toegespitst op tablet en mobile, en verschrikkelijk op een desktop.
  Ikzelf vervang mijn Vista Ulimate daarom door Windows 7 Professional 64 bit OEM. Mét nog een mooi lange ondersteuning.
  http://support.microsoft.com/lifecycle/?p1=14481


  [quote:46137e9041="rolla"]Ik ga voor nu een herinstallatie doen van Vista en ga eens rustig bekijken of ik een upgradeset ga kopen met een OEM versie van Windows 7 of ga wachten tot 8 verschijnt. Retailversie vindt ik zonde geld aangezien je voor het bedrag wat je meer betaald t.o.v. een OEM versie ook nieuwe hardware kunt aanschaffen.
  [/quote:46137e9041]Je kunt geen upgrade uitvoeren met een Windows 7 OEM-versie.
  Met Windows 7 OEM voer je een schone installatie uit. (Uiteraard ná het veiligstellen van je persoonlijke bestanden, die je na de schone installatie kunt terugzetten in je nieuwe installatie.)

  Of je een OEM-installatie kunt upgraden met een upgrade-versie, dat weet ik eigenlijk niet. Ik heb me daar nooit in verdiept, omdat ik een schone installatie veel wenselijker vind dan een upgrade-installatie.
  In ieder geval kun je niet upgraden van een 32 bit naar een 64 bit installatie. Daartoe is hoe dan ook een schone installatie nodig.

 • Inderdaad relevante informatie en het blijkt ook maar weer dat je bij het aanschaffen van een nieuwe Windows versie ook goed moet kijken naar de ondersteuningsperiode. Achteraf gezien had ik beter Vista kunnen overslaan. XP Home wordt nl. langer ondersteund dan Vista Home Premium.

  XP Home installeren is geen optie aangezien je geen Internet Explorer versie later dan 8 kunt installeren. Gezien de lange ondersteuning voor Windows 7 Professional ga ik mijn pc voorzien van deze Windows versie.

  Ik neem aan dat 32 bits applicaties gewoon werken onder de 64 bits versie van Windows 7? Ik kan dus al mijn games en andere applicaties die werken onder XP installeren onder 7?
 • [quote:516dd09263="rolla"]Ik neem aan dat 32 bits applicaties gewoon werken onder de 64 bits versie van Windows 7? Ik kan dus al mijn games en andere applicaties die werken onder XP installeren onder 7?[/quote:516dd09263] Dat is niet iets wat je voor vanzelfsprekend kunt nemen. Check dat voor alle zekerheid op de websites van de games. Of check deze thread op gamers.nl Compatible Windows Vista 64-bit en Windows 7 64-bit games. Check verder de Windows 7 Upgrade Advisor. En natuurlijk Windows 7 Compatibility Center.
 • [quote:3ee7e13090="rolla"]Inderdaad relevante informatie en het blijkt ook maar weer dat je bij het aanschaffen van een nieuwe Windows versie ook goed moet kijken naar de ondersteuningsperiode. Achteraf gezien had ik beter Vista kunnen overslaan. XP Home wordt nl. langer ondersteund dan Vista Home Premium.[/quote:3ee7e13090]Dat komt waarschijnlijk omdat bedrijven graag lang met een versie van Windows werken. Immers elke snelle opvolging kost een bak geld, niet alleen aan software zelf, maar ook hardware en dan ook nog al het testen van applicaties in zgn productieomgeving. Dat laatste is zeker niet gratis…

  De bedrijven zullen Windows 8 dus ook overslaan, ze zitten midden in de overgang van XP naar /Win7. Zeker nu Win 8 ook nog een metro desktop krijgt das een ramp voor gevorderden, net als het lint menu van Office, je blijft zoeken en klikken. Het is zo simpel gemaakt om de digibeten te wille te komen dat het gevorderde gebruikers zwaar irriteert….
 • Zoals jolo al aangaf, dat alles dat je wilt gebruiken compatible is met Windows 7 64 bit is geen volkomen vanzelfsprekendheid.
  Controleer dat dus op voorhand, voordat je beslist of je een 32 bit of 64 bit Windows 7 versie wilt aanschaffen.
 • @jolo,
  Dank voor de links. De meeste games werken onder de 64 bits versie. Paintshop Pro X2 Ultimate versie 12.50 werkt onder Windows 7. Ik heb de Ultimate. Dus ik hoop dat deze werkt onder windows 7.

  Mijn hardware incl. Canon MP250 werkt onder Windows 7 64 bit. Er zijn drivers voor te vinden.

  @andre@home;
  Begrijpelijk dat bedrijven lang met een Windows versie willen doen. Meeste bedrijven zullen ook wel geen Vista geinstalleerd hebben en Windows 7 geinstalleerd hebben of gaan installeren.

  Windows 8 had ik ook al bekeken en volgens de informatie die ik vond op internet is het meer op tablets gericht en ontbreekt een startmenu. Het is natuurlijk lastig te voorspellen hoe de definitieve versie er uit komt te zien, maar op dit moment zie ik geen reden om op Windows 8 te gaan wachten. Daarnaast wordt Windows 7 Professional ondersteunt tot 2020.

  @Stupendous Man;
  Ik zie geen problemen met de overstap naar Windows 7 Proffessional 64 bit.

  Allen bedankt voor het meedenken en reageren. Aangezien ik nog geen dirext x 11 games speel zit ik de aanschaf van een oem versie te overwegen i.c.m. een WD Caviar Green WD20EARX harde schijf voor de opslag van data. De 1 Tb schijf uit onderstaande pc zou dan kunnen verhuizen naar een andere pc.

  Of is een upgrade van onderstaand systeem naar een Core I5/I7 zinvoller?
 • Ik ga niet iets kopen, omdat die OEM versie volgens MS alleen bij nieuwe hardware geleverd mag worden. Ik heb nu een 1TB schijf voor data en merk dat deze al aardig vol begint te lopen.

  Mijn "oude" 1 Tb schijf kan verhuizen naar mijn ouders, omdat die nog een 250 Gb schijf hebben die kuren begint te vertonen.

  Voor een upgrade had ik zoiets als onderstaand in gedachten. Moet nog wel een videokaart bij.

  Asus P8Z68 moederbord - 136 euro
  Intel Core I5 2500K - 182,90
  Corsair XMS3 8 Gb kit (2x4 Gb) 1333 Mhz - 32,95

  Totaal 351,85 euro.

  Als er merkbare snelheidswinst valt te behalen en ik kan mijn oude spullen nog goed van de hand doen dan wil ik het overwegen.
 • Er is een moderator-edit uitgevoerd op mijn berichten van zaterdag 10 en zondag 11 december:
  [quote:2a69eca005]
 • Inmiddels is men met de discussie op Tweakers.net al verder met de vraag van de TS dus ik gooi er hier een slotje op.
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1483907

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.